Acum citesti
Sezonul nu s-a încheiat: Petroșani Bike Challenge 2013

O nouă competiție de mountain bike debutează în acest an, Petroșani Bike Challenge dorind să ofere iubitorilor pedalatului una dintre ultimele ocazii din 2013 de a se întrece. Întrecerea se desfășoară duminică, 29 septembrie, în zona Petroșani-Stațiunea Parâng și propune un traseu unic pentru toate categoriile, lung de 28 de kilometri și cu 1.113 de metri diferență de nivel.

petrosani_bike_challenge_2013

Pe lângă lupta pentru a ajunge primul la linia de sosire, efortul concurenților va fi răsplătit și în două puncte de pe traseu, adică la sprintul intermediar de la Hotel Rusu și la punctul de maximă altitudine. Pentru a-și putea revendica premiul în bani ce va fi oferit primilor 3 sportivi de la Masculin și primelor 3 sportive (în ordinea trecerii liniei de sprint, indiferent de subcategorie), atleții trebuie să și încheie cursa.

Petrosani Bike Challenge foloseşte ca traseu de concurs următoarele şi nu numai: drumuri publice, poteci turistice amenajate şi neamenajate ce străbat localităţi, pajişti, păduri, tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, văi, păşuni alpine, jnepenişuri etc).

Traseul de concurs nu este închis (cu exceptia zonei de start/sosire) altor participanţi la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turişti, animale şi alţii). Acest fapt atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Competiţia se desfăşoară pe munte într-un spaţiu neamenajat şi neprotejat, de aceea există un risc de rănire şi/sau deces din pericole obişnuite pentru competiţiile outdoor. Acestea includ şi nu se rezumă doar la: coliziuni cu autovehicule, alte vehicule, pietre, stânci, copaci, oameni, alte obiecte, căderi, alunecări, răni provocate de frig şi/sau căldură, hipotermie, insolaţie, deshidratare, degerături, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, furtuni, animale, incendii, efort fizic, informează organizatorii pe site-ul oficial.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 1 =