Acum citesti
Senzor de impact wireless pentru cască: sună la urgență, dacă este cazul

Secolul invențiilor ne aduce senzorul wireless ICEDOT, care poartă responsabilitatea de a apela automat numărul unic de urgență în caz că suferi un accident grav cu bicicleta.

Sună captivant sau mai degrabă neinteresant? Deși pe moment nu se poate spune cu exactitate care este eficiența sistemului și câte vieți va putea salva, un lucru este cert: senzorul sub forma unei pastile va fi montat pe cască și va rămâne în permanentă legătură cu smartphone-ul tău.

În cazul unui impact puternic cu solul, senzorul este capabil să detecteze forțele critice și să trimită automat o notificare către numărul unic de urgență. Va fi disponibil pentru căștile purtate de cei care practică sporturi extreme sau pentru entuziaști ai ciclismului, sporturilor de iarnă, skateboarding-ului, motocross și BMX.

Pentru moment, pastila minune va funcționa doar peste Ocean, în Statele Unite ale Americii. Constructorul a declarat că a luat în vedere lansarea acesteie și în Europa, totul depinzând de succesul pe care-l va înregistra imediat după lansarea pe piață.

Detalii pe icedot.org.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight − 1 =