Acum citesti
Schwinn Axum DP vine cu transmisie 1x, roți de 29×2.6 și tijă dropper sub 500$

MTB-urile sunt tot mai scumpe an de an? Așa e, dar nu e cazul peste tot. Chiar dacă modelele de top au prețuri ce sar de multe ori de 10.000$, exist și biciclete cum e Schwinn Axum care sunt foarte capabile iar prețul lor e mai mic decât cel al unei casete de pinioane SRAM XX1!

Bineînțeles, echiparea e una de buget ce nu conține componente de la mărci foarte cunoscute, dar rezultatul e o bicicletă capabilă să parcurgă o potecă tehnică. Iar pentru cei ce vor să guste prima dată din plăcerile MTB-ului, e o alegere bună, deoarece bicicleta va putea fi modificată și fiecare piesă uzată va putea fi schimbată cu una mai bună. Chiar și furca are gâtul conic, ceea ce înseamnă că va putea fi schimbată cu un model de top.

Schwinn a echipat bicicleta cu o transmisie 1x Axum ce are inclusiv o foaie de angrenaj narrow-wide. Pentru a păstra costurile jos, transmisia este de tipul 1×8 cu un bloc de pinioane 11-40. Componentele AXE sunt o apariție nouă, probabil asiatice, dar arată suficient de robuste pentru a face față provocărilor.

Din păcate, Axum este disponibilă într-o mărime unică, seat-tube-ul fiind de 483 mm iar toptube-ul de 645 mm. Bicicleta intră astfel în mărimea M/L, nu va fi potrivită pentru cei foarte scunzi sau foarte înalți dar va fi perfectă pentru mulți cicliști. Cu un unghi al furcii de 67.8 grade și unul al tijei de șa de 73.5 grade, Axum are o geometrie modernă, cu chainstay-uri de 435 mm și pipă de 60 mm combinată cu un ghidon de 720 mm!

Cu un cadru fără suspensie, Schwinn Axum folosește anvelope 29×2.6 montate pe roți cu jante duble din aluminiu late de 35 mm. Nici jantele și nici anvelopele nu sunt compatibile tubeless, așa că vor trebui folosite camere, lucru de așteptat la acest preț.

În față, bicicleta folosește furca marcă proprie cu o cursă de 100 mm și blocaj mecanic. Ambele roți au ax QR clasic și frâne pe disc mecanice.

În pachet cu pedale simple și cu un cric ce va fi probabil dat jos de cei ce vor să iasă pe poteci, Axum are un preț de doar 398$, impresionant pentru un MTB 1x cu anvelope de 29×2.6!

Mai mult, există o versiune cu un preț sub 500$ ce include și o tijă dropper cu rutare internă! De fapt și versiunea standard e pregătită pentru montarea unei astfel de tije!

Versiunea echipată cu tijă dropper se numește Axum DP. Aceasta folosește tija cu acționare mecanică rutată intern KS EXA 900i cu o cursă de 125 mm. La fel de impresionantă e maneta de comandă în stil 1x, cu o funcționalitate excelentă.

Prețul tijelor dropper a scăzut mult în ultimii ani, dar tot e greu de crezut că există pe piață o bicicletă întreagă cu dropper la prețul la care până nu demult găseai de cumpărat doar tija. La un preț de 498$, Axum DP este disponibil la distribuitorii Schwinn și în magazinele Walmart.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − 8 =