Acum citesti
Schwalbe prezintă o nouă anvelopă cu două incinte de aer

Schwalbe dorește să revoluționeze lumea anvelopelor de biciclete și lansează un nou concept: o anvelopă, cu două incinte de aer. Dacă te întrebi care este scopul, răspunsul este chiar aici: să permită utilizatorului să ruleze cu anvelopele la o presiunea foarte mică, de 1 bar, fără ca să existe riscul unei pene de cauciuc sau al distrugerii anvelopei.

schwalbe_doua_camere_aer_1

Cele două incinte de aer sunt dispuse una peste alta: prima, de la jantă la mijlocul anvelopei și cealaltă, de la mijlocul anvelopei până la carcasă. Și așa cum bine ai intuit, vor exista două valve prin care vei umfla anvelopa. Cele două incinte separate nu vor utiliza o cameră, iar cea exterioară, va putea fi folosită la presiuni de 1 bar sau chiar mai puțin, pentru a oferi o aderență fără precedent, așa cum declară producătorul german.

schwalbe_doua_camere_aer_2

Incinta interioară va fi umflată la o presiune mai mare și va juca rolul unui amortizor progresiv. Noua anvelopă va fi introdusă în premieră pentru segmentul Enduro/Downhill, iar în viitorul apropiat și pentru All Mountain și Cross Country. Față de o anvelopă clasică de enduro, modelul de față va cântări cu 200 de grame mai mult, dar ținând cont de lipsa camerei, greutățile ar putea fi similare.

Cei de la Schwalbe nu au precizat data exactă a lansării și nici prețul de achiziție.

via Schwalbe

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + fourteen =