Acum citesti
Schwalbe a lansat noua anvelopă de gravel G-One RS, cu 20% mai rapidă

După ce a anunțat de câteva săptămâni acest lucru, Schwalbe a lansat oficial noua lor anvelopă de competiție de gravel: G-One RS, care este cu mult mai rapidă decât modelele anterioare. Aceasta e inspirată atât din lumea ciclismului de șosea cât și a ciclocrosului, având un profil tip piele de rechin pe centrul căii de rulare pentru viteză, pe lateral având crampoane unghiulare ce oferă stabilitate în viraje.

Schwalbe spune că noul model semislick are rezistența la rulaj redusă cu 20% în comparație cu modelul anterior G-One R, care era deja destul de rapid și care a fost lansat de-abia anul trecut. E evident că noul model RS are un profil semi-slick mai rapid decât cel de pe vechiul model R, dar cifrele sunt totuși impresionante.

În acest moment, ciclistul profesionist de gravel Paul Voss se încălzește pe șoselele din Kansas pe noile modele RS.

Ce e interesant e că odată ce pe anvelope se așează un pic de pământ sau nisip ud, profilul central devine și mai fin, după cum se poate vedea în video-ul de mai sus de pe Instagram.

Secretul din spatele vitezei e noul profil tip piele de rechin, cu rampe direcționale, care e extrem de rapid dar are și margini suficiente pentru a fi aderent pe orice suprafață. Crampoanele mari angulare de pe lateral oferă stabilitate în viraje. Acestea se combină, pe lângă unul mai lungi fiind trei crampoane mai mici care au o lungime diferită, pentru a oferi aderență predictibilă cu cât se intră mai puternic în viraj.

Datorită profilului direcțional, ar fi posibilă și montarea anvelopei din spate invers pentru condiții ude sau moi, când e nevoie de aderență suplimentară. Toți riderii profesioniști ce le-au folosit până acum însă le-au avut montate conform sensului original de rotație, pentru rezistență minimă la înaintare.

Noua anvelopă folosește carcasa Super Race Soupless preluată de la MTB XC, aceiași folosită și la modelul anterior G-One R, cu un strat antipană V-Guard sub suprafața Addix Race, pentru un echilibru perfect între greutatea redusă și rezistența necesară în competiții.

O veste bună e că Schwalbe va oferi noul G-One RS în trei variante de lățime: 35, 40 și 45 mm, cu greutăți între 410-505 g. Asta înseamnă o mărime în plus față de varianta R și o greutate considerabil mai mică. Prețul va fi de 73 Euro, la fel cu cel al modelului R, însă noile RS vor fi disponibile doar începând cu august 2022.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 6 =