Acum citesti
Șaua de 1.250 euro: Crown Saddle


Poate că mulți dintre voi nici nu s-au gândit vreodată că o șa pentru un mounatinbike ar putea să coste 1.250 de euro. Și spre suprinderea mea, trebuie să recunosc că mă încadrez în majoritate. Compania Crown Saddle a fost înființată în 2010 în Pforzheim, Germania. Inițiatorii s-au hotărât să producă șei manual, contra unei sume impresionante. Și se pare că a funcționat, deoarece Crown Saddle și-a prezentat cea mai nouă colecție (2012) în cadrul EuroBike.



Șeile sunt gândite pentru a susține un rider de 75 de kg, iar pentru cei care cântăresc mai mult, acestea sunt livrate cu diverse ranforsări. Pe lângă metalele prețioase utilizate în construcția șeilor, cei de la Crown Saddle utilizează faimoasa piele Nappa pentru șezut.


Momentan sunt disponibile trei modele în gamă ce poartă denumiri de nobili: Konig Friedrich (76 de grame), Herzog Eberhardt (93 de grame) și Graf Ludwig (103 grame). Prețul de 1.250 de euro este standard pentru toate modelele, dar bicicliștii cu greutate vor trebui să calculeze cu 10% mai mult la costul final, în cazul în care șaua necesită ranforsări.


Dacă ești interesat de achiziționarea unei astfel de șei, poți afla mai multe informații despre etapele de fabricare dar și despre termenele de livrare, pe crown-saddle.com.


via Crown Saddle



Vezi Comentarii (3)
  • Apropo de greutatea acestor șei: aș dori să vă aduc la cunoștință – cu modestie – că am realizat o șa integral din lemn, cu greutatea de 68g. Este din esențe valoroase, adeziv bio și o tehnologie specială, în vederea – în scopul – realizări unei biciclete integral bio, preponderent lemn, și cu o greutate sub 3kg. Am postat pe pagina mea de Facebook, mai multe imagini și comentarii vis a vis de acest proiect. Sunt convis că pot fi realizate șei chiar mai ușoare.
    Mi-ar face plăcere să realizăm un material (în orice formă de colaborare), despre biciclete performante construite majoritar din lemn.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × two =