Acum citesti
Salsa adaugă modelului StormChaser pinioane, suspensie și tijă dropper

Cei ce au admirat modelul Salsa StormChaser dar le place viața cu pinioane au un motiv de bucurie. Model dedicat anterior doar celor iubitori de single-speed, Salsa Stormchaser vine în 2022 cu pinioane!

Tehnic, vechiul Stormchaser permitea montarea unui sistem de transmisie cu pinioane, însă modelele veneau din fabrică doar în versiune single-speed. Lucrul acesta s-a schimat complet.

Nu e tot însă! Pe lângă transmisia 1x, Salsa a montat pe Stormchaser furca RockShox Rudy XPLR cu cursa de 40 mm și o tijă dropper.

Aceste noutăți fac ca Stormchaser să fie gata să atace teritorii cu totul noi!

Pentru cei ce totuși doresc să folosească bicicleta în regim single speed, există încă această opțiune. Trebuie doar adăugate dropout-urile Alternator pentru reglarea tensiunii lanțului și gata – bicicleta merge cu o foaie și un pinion!

Opțiunea de a monta pinioane pe cadru a existat mereu, însă pentru prima dată bicicleta e disponibilă din fabrică gata echipată cu transmisie cu viteze.

Modelul Stormchaser GRX 810 1x SUS are un mix de componente gata să atace teritorii serioase neasfaltate. Cadrul este același Stormchaser deja cunoscut, dar vopseaua gri hi-gloss este nouă.

Cadrul din aluminiu 6066-T6 folosește sistemul Salsa Class 5 VRS de reducere a vibrațiilor care folosește seatstay-uri arcuite cu flexare verticală pentru a absorbi neregularitățile drumului. Sistemul e prezent și pe alte biciclete și s-a dovedit eficient.

O altă noutate este montarea pe Stormchaser a furcii RockShox Rudy XPLR 40 mm cu blocaj. Noua tijă droppe de 90 mm permite mutarea mult în spate a centrului de greutate, pentru coborâri în siguranță maximă pe pante abrupte offroad.

Schimarea vitezelor și frânarea sunt asigurate de grupul Shimano GRX iar transmisia 1×11 este eficientă, cu manete confortabile pentru a păstra mâinile odihnite pe traseele denivelate. Noul Stormchaser vrea să facă gravel-ul mai accesibil și cicliștii mai încrezători pe teren dificil.

Prețul anunțat pentru noul Salsa Stormchaser este de 3499$, acesta fiind deja disponibil. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 8 =