Acum citesti
Rotor lansează angrenajul de MTB foarte ușor Kapic Carbon

După 7 victorii ale atleților sponsorizați de Rotor la Cape Epic, producătorul spaniol a decis să introducă primul lor angrenaj din carbon pentru MTB, Kapic Carbon, despre care ei spun că e cel mai ușor și mai rigid angrenaj din lume, la doar 429 g (brațe de 175 mm, foaie de 32t, fără rulmenți).

Chiar dacă angrenajul a fost dezvoltat împreună cu atleții de elită din curse cum e Cape Epic, acesta e proiectat să fie suficient de rezistent și pentru biciclete de all mountain. Acest lucru reiese și din faptul că angrenajul are versiuni Boost și Super Boost, cu brațe de 165, 170 și 175 mm. Rotor spune că din cauza cadrelor moderne de MTB, angrenajul trebuie să fie curbat la unghiuri mai extreme pentru a lăsa loc chainstay-urilor, lucru care a fost luat în considerare la proiectarea Kapic Carbon.

Folosind același design modular ca la modelele din aluminiu, Kapic Carbon folosește sistemul striat de prindere a brațelor de ax. De asemenea folosește sistemul de prindere a foii OCP (Optimal Chainring Position) ce permite foilor cu prindere directă să fie atașate cu un singur șurub. Mai important este că sistemul permite microajustarea poziției foilor Q Rings ovale pentru a găsi așezarea ideală. Angrenajele vor fi oferite cu foi rotunde sau ovale Q Rings în dimensiuni între 26-40t.

Angrenajele vor fi disponibile în iulie, la prețul de 499 USD, cu foi ovale sau rotunde și ax incluse în pachet.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 5 =