Acum citesti
Rezervă-ți un loc la training-ul de mecanică!

Rezervările se vor face pe adresa echipa @ freerider.ro cu subiectul Rezervare curs mecanică. Te rugăm să menționezi în mail ce bicicletă deții (marcă, model) ce frâne ai instalate (V-Brake sau frâne pe disc) și ce cadru are bicicleta (hardtail sau full suspension). După primirea rezervării, îți vom putea confirma prin e-mail data la care ai fost programat.

Data poate fi schimbată în funcție de posibilitățile fiecăruia, trebuie doar să ne menționezi ulterior. În cazul în care primim mai mult de 8 rezervări, acestea vor fi distribuite pentru lunile martie, aprilie, etc. în funcție de ordinea primirii. Pentru orice alte întrebări îți stăm oricând la dispoziție pe e-mail: echipa @ freerider.ro.

Tot ce trebuie să știi despre acest proiect, mai jos:

La cererea cititorilor noștri, FreeRider.ro îți propune un training de mecanică gratuit, de 6 ore, la achiziționarea unui CD cu sfaturi despre întreținerea bicicletei tale. CD-ul va fi disponibil lunar într-o cantitate limitată, de 8 bucăți/lună, echivalentul a 8 persoane.

Despre ce este vorba?

Pentru suma de 349 lei, poți achiziționa de la FreeRider.ro un CD multimedia, în care sunt prezentate sfaturi generale despre întreținerea și revizia bicicletei tale. Dar cum teoria fără practică este ca marea fără pești, îți oferim training gratuit pentru a aprofunda și mai bine cunoștiințele în materie de întreținere a bicicletei.

Cum este structurat training-ul?

Training-ul se va desfășura în câte două ședințe (3 + 3 ore), în două zile distincte. Din cele 3 ore/zi, 1.5 ore reprezintă training-ul cu exemple, iar în următoarele 1.5 ore va trebui să ne dovedești că ai înțeles cum se realizează operațiunile pe care le înveți. Nimeni nu pleacă fără să demonstreze că a învățaț despre ce este vorba, așadar orele de practică s-ar putea prelungi în cazul în care apar neclarități.

Vestea bună este că toate aceste operațiuni le vei învăța pe propria-ți bicicletă. De asemenea, trebuie menționat că bicicleta ta va pleca cu revizia făcută după cele două ședințe de training.

Training-ul de mecanică va fi ținut cu doar 2 participanți și se va lucra alternativ pe bicicletele acestora. Astfel, ne asigurăm că fiecare învață operațiunile pe propriile biciclete.

Ce voi învăța?

Lista completă o poți vizualiza mai jos:

Training ziua 1

1.Schimbătoare

1.1 Principii de funcționare ale schimbătoarelor
1.2 Montarea schimbătorului de foi
1.3 Montarea schimbătorului de pinioane
1.4 Montarea manetelor pentru schimbătoare
1.5 Montare cămăși și cabluri pentru schimbătoare
1.6 Lubrifierea cablurilor și cămășilor
1.7 Reglarea schimbătoarelor

2.Frânele pe disc (sau alternativ, frânele V-Brake)

2.1 Principii de funcționare
2.2 Montarea frânei pe disc (sau V-brake)
2.3 Înlocuirea plăcuțelor de frână (înlocuirea saboților pentru V-Brake)
2.4 Reglajul etrierului (reglajul saboților pentru V-Brake)
2.5 Reglajul manetei de frână

Training ziua 2

3.Sistem de transmisie

3.1 Curățare și întreținere schimbătoare
3.2 Curățare și întreținere lanț
3.3 Curățare și întreținere foi și pinioane

4.Anvelopele

4.1 Montarea unei anvelope
4.2 Schimbarea unei camere
4.3 Cum rezolvi o pană cu petice

5.Furcă și amortizoare

5.1 Reglajele furcii sau al amortizoarelor
5.2 Curățarea și întreținerea furcilor sau al amortizoarelor (nu include revizie sau demontare furci sau amortizoare)

6. Cuvetele

6.1 Reglajul jocului din ghidon

7.Pedale

7.1 Montarea și demontarea pedalelor

8. Manșoane

8.1 Montarea și demontarea manșoanelor

Cum sunt organizați participanții?

Doar două persoane pot participa în același timp la curs. Grupa este formată din deținători de biciclete cu frâne pe disc sau frâne V-Brake și biciclete hardtail sau biciclete full suspension, deoarece aici se face diferența. Prin urmare, trebuie să ne anunți ce bicicletă deții ca să te cuplăm cu o persoană care are o bicicletă asemănătoare. La cerere, se poate organiza un grup de două fete.

Cum este disponibil training-ul?

Datorită timpului nostru limitat, traing-ul va fi oferit doar pentru câteva persoane în fiecare lună. Pachetele sunt deci limitate, iar noi vom anunța pe această pagină câte pachete au rămas disponibile pentru luna în curs. Comenzile pentru CD-uri se trimit direct pe e-mail, la echipa @ freerider.ro.

Cum se realizează plata?

Prin bancă, la eliberarea facturii cu un termen de plată de maxim 3 zile sau direct la curier.

Ce altceva trebuie să mai știu?

Training-ul se rezumă la ceea ce este prezentat mai sus și la conținutul CD-ul. FreeRider.ro nu oferă servicii de mecanică suplimentare și nu vă poate repara bicicleta dacă aceasta are o altă problemă. Pentru aceste servicii, există service-urile de biciclete.

Foarte important: bicicleta trebuie să fie curată, în caz contrar, ne rezervăm dreptul de a nu mai oferi respecitvul training gratuit persoanei în cauză!

Dacă dorești să înlocuiești o componentă care apare prezentată în lista de training (frână, plăcuțe de frână, saboți, cablu, cămașă, cameră, anvelopă, schimbătoare sau manete de schimbătoare), aceasta se poate realiza gratuit în cadrul training-ului, dar trebuie să vii cu ea de acasă.

În cazul în care plata nu este încasată în termen de 3 zile de la eliberarea facturii, CD-ul va fi vândut către o altă persoană.

După efectuarea plății vei fi contactat de un reprezentant FreeRider.ro pentru confirmare și pentru stabilirea datei training-ului.

CD-ul ce conține sfaturile despre întreținerea și revizia bicicletei, va fi trimis prin curier rapid. Costurile de expediere sunt suportate de către FreeRider.ro.

CD-ul nu conține și filme explicative, doar fotografii și texte.

CD-ul nu poate fi copiat sau distribuit fără acordul scris al FreeRider.ro.

Fotografiatul sau filmatul în timpul cursului sunt interzise. În schimb, îți punem la dispoziție o foaie și un pix, cu căsuțe sincronizate cu training-ul, astfel încât să nu uiți cele mai importante idei. Un suc este de asemenea inclus în curs.