Acum citesti
Revenirea Santa Cruz pe tărâmul ghidoanelor curbate: Stigmata

Poate am greși dacă am arăta cu degetul spre o momentană lipsă de inspirație în materie de mountain bike-uri a Santa Cruz, dar cu siguranță ne apropiem de adevăr dacă spunem că americanii se raliază în jurul curentului bicicletelor de aventură, având ca argument complet reconstruita Stigmata.

santa

Prezentată ca o bicicletă de ciclocros versatilă, Stigmata bate mai degrabă spre segmentul gravel grinder unde concurența devine mai acerbă pe zi ce trece cel puțin în SUA, mărci ca Specialized sau GT aruncând deja în luptă niște „jucători” cu potențial. Drept urmare, Stigmata a fost trimisă pe câmpul de confruntare cu temele făcute.

Întreaga bicicletă a fost reproiectată ținându-se cont de proprietățile, plusurile și minusurile carbonului, s-a făcut loc pentru rotoare de 160mm, s-a trecut la rulmentul pedalier Pressfit BB și se pot monta anvelope late și de 41mm. Desigur, nici thru axle-ul nu lipsește, iar pentru eleganță suplimentară și penurie de bătăi de cap cu întreținerea, cablurile s-au condus prin cadru, în timp ce componenta centrală poate oricând găzdui setul electronic Shimano Di2.

După cum probabil ați intuit din moment ce ați văzut numele Santa Cruz, prețul modelului Stigmata nu va fi unul tocmai divin, ci mai repede va trece bugetul prin caznele drăcești, căci doar setul de cadru va subția finanțele cu 2.299$, pe când cea mai slab echipată versiune completă, din cele 3 disponibile, te va ușura de 3.699$. Dar obrazul subțire cu cheltuială se ține!

Vezi Comentarii (3)
  • Nu am inteles prima afirmatie din articol poate vreti sa detaliati:
    „Poate am greși dacă am arăta cu degetul spre o momentană lipsă de inspirație în materie de mountain bike-uri a Santa Cruz”

  • Tot mai multa lume se indreapta spre cyclocross, o disciplina deosebita. Sa speram ca se vor organiza si la noi competitii cat mai multe de gen, mai ales pentru amatori.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + thirteen =