Acum citesti
Revel Rodeo: bicicletă de downhill cu cadru printat 3D

Revel Rodeo, o bicicletă care se află momentan în stadiul de prototip funcțional, este construită în jurul unui cadru din carbon printat 3D. Proiectul este realizat împreună cu Arevo, o companie specializată în printări 3D, aceștia nefiind la primul proiect de gen (căci încă din 2018 au printat primul astfel de cadru). În orice caz, Rideo este primul cadru pentru downhill realizat cu ajutorul imprimării tridimensionale. Motivul pentru care s-a dorit construcția unui cadru pentru downhill prin această metodă, este că reprezintă în fond cea mai mare provocare, tehnologic vorbind – fiind destul de complicat de realizat. Astfel, dacă au reușit să-l construiască pe acesta, ar putea construi apoi orice alt cadru pentru orice altă disciplină.

Una din componentele cadrului.

Imprimanta, desigur, nu este una de birou, ci este uriașă și extrem de capabilă. Astfel, rezultatul final – mai ales că discutăm despre fibrele de carbon – oferă o rigiditate și o rezistență mult mai bună cadrului. Procesul de fabricație în sine nu a fost făcut public din motive lesne de înțeles, dar din fotografii se poate observa cum sunt construite diferite componente ale cadrului, care apoi sunt cumva asamblate.

Rezultatul final arată chiar spectaculos.
La fel și imprimanta cu care s-a lucrat.

Pe de altă parte, costul realizării unui astfel de cadru este foarte mare, la fel și timpul necesar printării, prin urmare nu se poate discuta momentan despre un produs de masă. Dar, faptul că rezultatul este unul atât de favorabil, cu siguranță se va experimenta în continuare cu această tehnologie pentru a o face mai eficientă din punct de vedere al costurilor și desigur, mai rapidă.

via Revel

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − five =