Acum citesti
Recordmen la 100 de ani

Robert Marchand este unul din puținii oameni de pe această planetă care a atins vârsta de 100 de ani, dar acest lucru pălește in fața modului în care a ales să-și sărbătorească ziua de naștere. Aflat într-o formă fizică de invidiat în ciuda secolului trecut de la nașterea sa, el a decis că este momentul potrivit să stabilească recordul orei pentru categoria sa de vârstă.

Nu știm câți concurenți mai sunt în această grupă de vârstă, dar Uniunea Ciclistă Internațională a decis că cei 24,25 de kilometri parcurși într-o oră de către francez sunt suficienți pentru a face din el recordmen al orei la categoria de vârstă +100.

Și totuși, nu se poate să nu te întrebi în acest moment dacă acest record nu este cumva o farsă. Ei bine, nu este. Robert Marchand este o persoană cât se poate de reală. El a participat la primul său concurs de ciclism la 14 ani, dar nu a urmat o carieră profesionistă. A fost păstor, instructor de educație fizică al unei brigăzi de pompieri, șofer și tăietor de lemne. De fapt, a muncit cam toată viața. S-a pensionat la 89 de ani.

Secretul formei sale fizice excelente, spune el, este faptul că a fost mereu activ și nu a făcut excese, cu excepția unuia singur: munca. Recunoaște că a fost și norocos pentru că nu a suferit de vreo boală gravă niciodată. La mare preț pentru el este cultura fizică pe care nu a neglijat-o niciun moment, făcând exerciții zi de zi. Chiar și acum, la 100 de ani, iese pe șosea regulat, dar nu parcurge mai mult de 100 de kilometri și are grijă ca pulsul să nu crească peste 110 bătăi pe minut.

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × two =