Acum citesti
Radarul pentru bicicletă Backtracker

Epoca de aur a tehnologiei se desfășoară sub ochii noștri și nu am fost niciodată mai aproape de diversele dispozitive care figurau prin filmele SF. Cu toate că regizorii deceniilor trecute probabil nu s-au gândit la radarul pentru bicicletă când au pus în practică scenariile, acesta își va face curând apariția. Invenția celor de la Backtracker promite multe în materie de siguranță rutieră, însă cât de eficientă va fi finalmente rămâne de văzut.

radar

Departe de a fi o chestie sofisticată, Backtracker este compus din două corpuri, un stop și o unitate pentru față, de dimensiuni rezonabile. Pe lângă luminile roșii ale stopului, în unitate este incorporat și un mic radar care detectează obiectele aflate la 140 de metri sau mai puțin de tine și care se apropie. De asemenea, estimează viteza cu care se apropie acestea și, în funcție de respectiva viteză, cealaltă unitate, care este montată pe ghidon, luminează mai puternic și mai repede.

Momentul lansării rămâne de stabilit, la fel ca și prețul, dar până atunci, rămân o serie de întrebări în jurul invenției, dintre care cea mai apăsătoare este: oare e chiar atât de utilă?

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 10 =