Acum citesti
Propain Yuma 2021 e un full suspension cu dimensiune variabilă pentru copii

Cei ce decid că juniorii lor au ajuns la un nivel tehnic încât să merite un MTB adevărat, capabil, cu echipare și performanțe de top au acum încă o variantă. Propain Bikes fabrică de ceva vreme modele full suspension pentru copii iar noul Propain Yuma 2021 este un model cu înălțime mică, pentru a fi potrivit unui număr mare de copii, dar și cu posibilitatea de a monta două dimensiuni de roți.

Propain a păstrat conceptul ca bicicleta să crească odată cu copilul, facilitate care face bicicletele lor foarte populare printre părinții cu juniori talentați. Practic modelul Yuma cu suspensie cu un singur pivot reprezintă două biciclete într-una singură. Un flipchip și un kit de conversie transofirmă modelul Rookie Launcher cu roți de 24 într-unul cu roți de 26.

Flipchip-ul crește lungimea chainstay-urilor de la 420 la 432 mm, mărind distanța dintre roți. Odată ce roțile de 24 au rămas prea mici, atât ca dimensiuni cât și ca abilități, nu e nevoie de o nouă bicicletă, putând fi modificată cea actuală. Sistemul permite o economie importantă de bani, mai ales pentru familiile cu doi copii care se potrivesc la diferența de vârstă.

Noul Propain Yuma primește modificări importante în 2021. Acesta păstrează furca de 140 mm, dar cursa spate scade cu 5 mm până la aceiași lungime. Cea mai mare modificare este la înălțimea cadrului, care este mai mic cu 32 mm, permițând ca bicicleta să fie folosită de copii cu înălțimea mult mai mică.

Propain a reușit să și scadă greutatea cadrului din aluminiu cu 100 g, acesta având acum o greutate anunțată de 2.7 kg. În plus, cu componentele noi, bicicleta ajunge la o greutate completă de doar 12.7 kg.

Reach-ul rămâne neschimbat, la 380 mm, cu unghiul furcii de 65 de grade și cel al tijei de 75 de grade. Este de remarcat că unghiurile nu sunt afectate de trecerea de la roțile de 24 la cele de 26. Așa că dacă unele dimensiuni ale bicicletei se modifică la trecerea la roțile mai mari, altele rămân nealterate.

Bicicleta echipată cu roți de 24 vine cu pipă de 40 mm, așa că dacă e nevoie de un reach mai mare, se poate face asta prin montarea unei pipe mai lungi. Propain recomandă roțile de 24 pentru înălțimi între 125 și 150 cm iar roțile de 26 sunt recomandate pentru înălțimi între 140 și 155 cm.

Propain Yuma 2021 primește toate detaliile uzuale regăsite la bicicletele de adulți: protecții pe chainstay și downtube, prindere ISCG și cabluri rutate intern. De asemenea se poate monta o tijă dropper cu rutare internă.

Propain Yuma 2021 vine în culorile Venom Black și Bad Mint, la prețul de 2199 Euro. În această sumă intră configurația cu roți de 24, transmisie SRAM GX 11 cu angrenaj de 155 mm, roți ușoare Newmen X.A.25 și anvelope de 2.4 Vee Tire Flow Snap.

Suspensia e asigurată de furca Manitou Machete Junit de 140 mm și amortizorul RockShox Deluxe Select R. Bicicleta primește componente 1st Ride cu ghidon de 680 mm și șa Enduro. Frânarea e asigurată de un set SRAM Guide T cu discuri de 200/180 mm.

Kit-ul necesar trecerii la roțile de 26 costă 225 Euro și poate fi achiziționat fie separat, fie deodată cu bicicleta.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + eleven =