Acum citesti
Primul film, de la Prima Evadare 2012

Știm că-ți plac surprizele, așadar ne-am decis să edităm cât mai rapid filmările de astăzi și să ți le punem deja încă de pe acum la dispoziție. În filmul de astăzi, poți urmări la final interviuri cu primii 5 clasați, la general: Cleppe Wouter, Marius Petrache, Buruczki Szilard, Tudor Oprea și Răzvan Jugănaru.

Așteptăm bineînțeles și părerile tale despre cursă!

Vezi Comentarii (22)
  • un pic idiot asta de la geiger… cine a zis ca tre sa fie MTB?… la Targoviste au fost 300 de participanti, aici 2200. probabil cei 300 de la targoviste au fost si azi la prima evadare, dar restul sunt cei care nu pot (si nici nu e obligatoriu) sa faca de mtb cu dificultate de la 7-8 in sus… esenta sporturilor de masa este sa fie accesibile maselor… cred ca era obosit cand a dat interviul, sau poate l-a enervat intrebarea daca putea sa faca mai bine si a simtit nevoia sa dea vina pe altceva…

  • Sunt curios ce comenta daca se urca in pom dupa cazatura din primul viraj (1′:33″ din filmulet) , ce se facea el daca ar fi cazut pe 2044 , nu doar 100 … 🙂

  • Tudor Oprea (cel pe care-l pun la perete Alex si Vlad) este un racer profesionist si cred ca are tot dreptul sa-si dea cu parerea despre cum a fost aceasta cursa. Iar daca nici faptul ca de pe locul 100 a ajuns pe 4 nu este de admirat, atunci eu nu mai inteleg ce se intampla cu lumea in ziua de astazi.

  • Nu am putut ajunge si regret pentru ca nu se stie cand competitia asta o sa mai prinda o asa vreme. Am inteles ca s-a mers extrem de tare si a fost o mare ingesuiala daca nu plecai din fata. Felicitari celor din frunte.

  • Tudor, organizatorii descriu evenimentul ca „un concurs prietenos de ciclism cross country”. Deci nu stiu de ce te temi tu atat de tare ca lumea o sa inteleaga gresit ce este MTB-ul.

    Pari foarte suparat in interviu si nu prea se intelege de ce. Uite, domnul care a castigat parea foarte relaxat si zambitor si ca s-a bucurat de concurs!

  • dupa finish orgoliul e cam rupt daca nu esti pe unu, pentru impatimiti..asa ca declaratiile de dupa mai contin si putin mai mult naduf, e normal….bravo ca ati participat, va admir pentru efortul depus !

  • Pentru cei care nu au inteles inca pozitia mea: Prima Evadare este un eveniment reusit care trebuie continuat. Este un plus pentru promovarea ideii de miscare si mai ales pentru promovarea bicicletei ca mijloc de relaxare. Dar nu trebuie luat ca un etalon de catre cei care intentioneaza sa participe la competitii de mountain bike. Referitor la locul meu la finish – sunt multumit de rezultat si nu cred ca puteam sa fac mai mult in conditiile date. Si inca ceva – termenul de „ciclism cross country” nu stiu de unde este luat dar nu am auzit pana acum de asa ceva.

  • @Vlad Dulea: politica noastra este ca fiecare persoana are dreptul sa-si exprime opiniile. Si mi se pare perfect normal in secolul 21 sa fie astfel. Dar nu pot fi de acord cu jignirile gratuite, care pe acest site nu isi au rostul. Dorim sa pastram acest site, asa cum am facut-o si pina acum, un spatiu civilizat de discutii. Multumim pentru intelegere.

  • Serban: N-am pus pe nimeni la zid pentru faptul că a ajuns de pe 100 pe 4. M-am referit STRICT la remarca cu MTB-ul care trebuie să recunoști că a fost idioată.

    Tudor Oprea: Așa este… atât mă duce capul

  • @Free Rider: 1. Comentariul n-a fost publicat direct. A fost moderat de voi. De ce l-ați aprobat dacă l-ați considerat o jignire?

    2. Ar fi fost frumos să rămâneți echidistanți dacă tot vreți să fiți civilizați. Și Tudor ne-a jignit când a spus că ”atât ne duce capul”.

    3. Regret și îmi cer scuze că am lăsat să se înțeleagă că l-am făcut pe Tudor Oprea idiot. Cum am zis și mai devreme, mă refeream strict la afirmația legată de promovarea competiției ca MTB. Dacă vă uitați și pe facebook veți vedea că nu sunt singurul care s-a sesizat în privința acestei afirmații.

    Și cu asta promit să nu mai postez nimic, pentru că și așa regret că v-ați implicat în discuție și nu vreau să îmi schimb părerea despre voi.

  • @Vlad: oricum știi bine că nu asta era concluzia pe care trebuia s-o tragi. Adică să nu mai postezi nimic? De ce ai face asta? Mi s-a părut ușor deplasată remarca. Apoi Tudor, probabil s-a enervat și el. Oricum, ideea este că astfel de discuții se pot întinde la infinit fără ca măcar să se ajungă la vreo concluzie.

  • @Free Rider: nu măi 🙂 ziceam că la articolul ăsta nu mai postez nimic ca să nu monopolizez și să nu degenerăm discuția… dar uite că m-ați făcut să scriu din nou 🙂 gata! game over la articolul ăsta, trecem la următorul 🙂

  • UCI imparte ciclismul cam asa:
    „Disciplines / categories
    • road
    • track
    • mountain bike
    • cyclo-cross
    • BMX
    • trials
    • cycle-ball
    • artistic cycling
    • para-cycling”

    Apoi

    „4.1.001 The mountain bike discipline includes the following events comprising the specialties listed below:
    A. Cross-country: XC
    Cross-country Olympic: XCO
    Cross-country marathon: XCM
    Cross-country point-to-point: XCP (point to point)
    Cross-country short circuit: XCC (Short Track)
    Cross-country eliminator: XCE
    Cross-country time trial: XCT (Time Trial)
    Cross-country team relay: XCR (Team Relay)
    Cross-country stage race: XCS (Stage races)
    B. Downhill: DH (downhill)
    Individual downhill: DHI
    Massed-start downhill: DHM
    C. Four Cross: 4X ”

    Cel mai important este evident sa le practicam, dar poate n-ar fi rau ca toti cei care incep sa practice acest sport (ciclismul) sa aiba o baza de informatii corecta. Nu cred ca wikipedia este locul unde se gaseste aceasta baza.
    Nu vreau prin asta sa-mi impun punctul de vedere, doar sa va dau legatura spre alte surse de informare. http://www.uci.ch

  • Subscriu la cele spuse de Tudor Oprea. Dupa parerea mea acest tip de concurs nu s-ar incadra in nici una din disciplinele oficiale dat fiind numarul de participanti care depasteste cu mult limita oricarui alt concurs. Oricum, este cu totul altceva, este destinat oricarui individ, indiferent de varsta, sex, pregatire, etc.

    Eu am stiut la ce sa ma astept, am nimerit la jumatatea startului, pentru ca de, imbulzeala mare in fata, am depasit de mi-a venit acru si am si stat la coada de imi venea sa o iau prin padure. Efectul de palnie din primii km si-a facut simtita prezenta.

    Per ansamblu a fost reusit evenimentul. Amploarea a fost data de numarul foarte mare de participanti si nu de dificultatea traseului.

    Totusi eu zic ca e o onoare sa ii ai laolalta pe unii dintre cei mai buni rideri ai Romaniei si nu numai.

  • Salut Tudi, uite de unde vine termenul cross-country: Din regulamentul citat de tine:
    Cross-country point-to-point – XCP
    „4.2.006 The course for a cross-country point to point event must be between 25 km and 60 km in length.
    The event must start in one place and finish elsewhere.”
    Asta nu ca as tine neaparat sa fie incadrat concursul in vreo cartulie. Important pt noi e sa le placa oamenilor si sa facem ceva pentru ei.

    Legat de faptul ca acest concurs nu face nimic pentru educatia concurentilor ai mai vazut tu un concurs in Romania (chiar si din cele organizate de tine http://www.bikeromania.ro/) care sa aiba macar un sfert din sfaturile si recomandarile noastre puse pe site sau trimise in news lettere? sunt informatii de la cu ce sa te imbraci, cum sa-ti faci pana, cum sa te orientezi, cum sa te asezi la start, cum sa ceri loc…etc…. http://primaevadare.ro/sfaturi/
    Suntem total focusati pe asta si nu inteleg cum ai putut sa afirmi asa ceva pot doar intelege ca nu ai citit site-ul. O mare parte din participanti isi cumpara casca pentru ca sunt obligati si le este explicata utilitatea aici.

    Legat de mtb/mountainbike am observat confuzia pe care o fac multe persoane datorita numelui englezesc-Daca e sa o iei motamo mountainbike probabil ca ar ramane doar jumatate din tari cu sportul asta pentru ca restul nu au munti 🙂 iar in zonele de deal si campie ar fi interzis sau blamat cum se intampla acum sa faci un concurs mtb. Mai corect descriptiva si aproape de adevar este denumirea franceza VTT (velo tout terrain). Poate de aceea s-a implementat termenul mai general de Cross-country.

    Nu ti-am inteles atitudinea suparata si nici de ce le-ai respins pe fete cand te-au asteptat la final cu medalia. Dar ma rog.. la suparare omul face multe si nu am nici o problema cu asta fiecare se comporta si spune ce vrea dar chestia e ca mai sunt persoane care tind sa ia de adevarat ce spui

  • Salut Dan,
    Nu am inteles exact ce ai vrut sa-mi explici, vorbeam strict de sintagma „ciclism cross-country”. Oricum e vorba strict de o nuanta, deci din punctul meu de vedere nu are prea mare importanta.
    Cred ca ai vazut mai sus pozitia mea referitor la eveniment. Intotdeauna la 2 minute dupa sosirea dintr-un concurs nu e usor sa te faci inteles intr-un interviu. In ce priveste educarea concurentilor – sunt convins ca o faceti (ai dreptate, nu am citit toate informatiile de pe site); remarca mea se referea la traseu, si parerea mi-o mentin in continuare. Dar e o parere personala si voi incerca pe viitor sa pastrez parerile personale pentru mine. Nu vreau sa generez acest gen de polemici. Sper sa ma ierti daca ti-am creat neplaceri.
    Medalia nu am refuzat-o, o am acasa. E adevarat ca nu mi-am pus-o la gat in acel moment, in special din cauza castii, lucru pe care il fac de multe ori dar pana acum nu au existat comentarii.
    Mult succes in continuare!

  • Nu sunt un adept al discutiilor de pe forumuri – nu m-am putut abtine sa nu intru atunci cand cineva m-a facut „idiot”. Greseala mea.
    Dan, daca mai sunt alte lucruri care te deranjeaza in privinta mea as prefera sa le discutam fata in fata sau prin telefon.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × one =