Acum citesti
Primele cursuri de condus bicicleta la Iași!

Sâmbătă, 9 aprilie 2011, începând cu ora 10, Asociația Mai Bine vă invită la un curs de condus bicicleta și un atelier de mecanică de bicicletă, activități organizate în premieră la Iași, în cadrul proiectului Șapte coline pe două roți.


Pe parcursul lunilor aprilie-iunie, Asociația Mai Bine va organiza patru cursuri de condus bicicleta și patru ateliere de mecanică de bicicletă, în cadrul proiectului Șapte coline pe două roți. Scopul acestor acțiuni este sprijinirea persoanelor care doresc să învețe să meargă cu bicicleta și promovarea acestui mijloc de transport sănătos și ecologic.


Cursul de condus bicicleta se va desfășura pe Esplanada Palatului Culturii din Iași, între orele 10 și 13, continuând cu atelierul de mecanică în intervalul orar 13-14. Participanții vor face un prim pas spre a învăța cum să conducă o bicicletă, dar și câteva aspecte legate de mecanica bicicletei, precum umflarea și centrarea roților, punerea lanțului și verificarea frânelor.


Accesul la aceste activități este gratuit, iar participanții se pot înscrie prin completarea formularului de pe www.maibine.eu și trimiterea lui la adresa [email protected].  Numărul de locuri este limitat la 20. Limita de vârstă pentru participanți este de minim 14 ani, minorii având nevoie de acordul părinților pentru participare. Organizatorii vor asigura bicicletele, logistica necesară pentru atelierul de mecanică și îndrumătorii pentru cele două activități.


Proiectul Șapte coline pe două roți este implementat de către Asociația Mai Bine în perioada februarie-iulie 2011, în parteneriat cu Asociația TERIS, Asociația „Hai pe munte!”, Asociația „Bate șaua să priceapă iapa” și Asociația Green Revolution. Proiectul este cofinanțat de Fundația pentru Parteneriat și Apemin Tușnad S.A. Activitățile sale vor consta în cursuri de condus bicicleta, ateliere de mecanică de bicicletă, implementarea de strategii care să crească vizibilitatea bicicliştilor în trafic, instalarea de rastele, realizarea şi distribuirea unei hărţi cicloturistice, realizarea de schimburi de experienţe cu alte ONG-uri, iniţierea unor dezbateri privind dezvoltarea infrastructurii la nivel local și promovarea informațiilor legate de mersul pe bicicletă și siguranța în trafic, care să vină în sprijinul cetățenilor.


Scopul proiectului Șapte coline pe două roți este încurajarea deplasării cu bicicletele și promovarea ecologiei urbane și a cicloturismului la nivelul orașului Iași.


Detalii complete pe www.maibine.eu.


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + 1 =