Acum citesti
“Prima Evadare” dă startul duminică, 11 mai

Prima Evadare, cel mai mare maraton de ciclism cross-country din Estul Europei şi cel mai popular concurs de acest gen din România, va avea loc duminică, 11 mai, pe traseul consacrat din pădurile situate în nordul Capitalei. Aproape 2.000 de participanți s-au înscris deja la concursul aflat la a şasea ediţie, iar mulți altii sunt așteptați să se înscrie în zilele premergătoare competiției.

prima+e

Anul trecut concursul a adus la start aproape 3.000 de concurenţi, depăşind toate aşteptările şi stabilind un nou record naţional de participare. Ca și în ceilalți ani, traseul începe la Academia de Poliție din București cu punctul de sosire la Snagov. Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country, care deschide sezonul maratoanelor de ciclism montan din România, printr-un traseu uşor, fără diferenţe de nivel. Concursul se desfăşoară pe drumuri de ţară, prin pădurile din nordul Capitalei, pe o distanţă de aproximativ 58 de kilometri între Bucureşti şi Snagov. Întreaga distanţă de concurs este marcată și prevăzuta cu 13 puncte de control și 4 zone de alimentare. Traseul este asistat de poliţie şi Salvare și este patrulat de oficialii competiţiei, de echipe de fotografi şi de cameramani. Punctul de sosire este situat pe malul lacului Snagov, în interiorul Complexului de agrement Astoria, marcând locul în care se vor desfăşura premierea și tombola.

Împreună cu partenerii i-Rewind, organizatorii oferă concurenţilor o aplicație prin care este creat un scurt film cu fiecare participant, care poate fi descărcat şi distribuit pe reţelele sociale. Totodată, în premieră, participanții vor primi prin SMS informari si rezultatul la finish. Iar aplicația facebook ”Prima Evadare” va  posta în numele concurentului mesaje automate cu situația acestuia.

„Ediţia de anul trecut a concursului Prima Evadare a adunat mai mulţi participanţi şi a stârnit mai multe ecouri decât sperasem, devenind una din cele mai populare competiţii și locul in care cei ajunși din întâmplare pot să-și descopere o noua pasiune. Am reuşit să facem din Prima Evadare o tradiţie, un eveniment emblemă pentru cicliştii români amatori, dar şi profesionişti. Înscrierile au început pentru ediţia din acest an a concursului, iar lista participanţilor numără deja aproape 2000 de concurenţi”, a declarat  Daniel Sărdan, organizator al concursului si membru al Clubului NoMad Multisport.

Start-Prima-Evadare mic

Concursul „Prima Evadare” îşi propune să promoveze un stil de viaţă sănătos. Ca şi la ediţiile anterioare, competiţia din 2014 doreşte să atragă atenţia asupra posibilităţii de a face mişcare pe traseele din pădurile aflate în nordul capitalei şi să accentueze importanţa curăţirii şi ecologizării lacurilor şi lizierelor de pădure. Maratonul este accesibil începătorilor, dar se recomandă 2-3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat, anterior competiţiei. Concurenţii sunt sfătuiţi să participe cu biciclete de munte desi exista si categorii pentru ciclocross si tandem, iar casca de protecţie este obligatorie pe toată durata competiţiei. Evenimentul este organizat de Clubul NoMad Multisport şi este susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti. “Prima Evadare” se bucură de parteneri entuziaști precum Red Bull, BCR, Merida, CST, Skoda, Ciuc, Veloteca, Rexona, Voslauer şi High5.

Concurenti-la-linia-de-start-a-concursului-Prima-Evadare mic

Lucruri şi fapte interesante despre Prima Evadare 2013:

 • numărul total al celor înscrişi online – 2.927
 • numărul fetelor înscrise – 335
 • numărul fotografilor – 30
 • numărul fotografiilor – peste 20.000
 • participanţi din 29 ţări
 • cel mai vârstnic participant – 73 ani
 • cel mai tânăr – 5 ani
 • numărul copiilor sub 15 ani – 84
 • numărul companiilor înscrise – 57
 • numărul voluntarilor – 220

Câștigătorii ediției 2013 au fost:

 • Lucian Logigan (Procycling Team Sibiu), categoria Elite,
 • Zsuzsa Gyurka (NoMad Merida CST), categoria Feminin Open
 • Două echipe de ciclişti, având câte o persoană nevăzătoare în componenţă, au câştigat la tandem: Arnold Csaba Butu & Bereci Jeno (nevăzător) (Matrix – Romania), Zsolt Balogh & Ilyes Ferenc (nevazator) (Matrix – Ungaria)
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 13 =