Acum citesti
Prezentare video a noii furci Rock Shox RS-1

În articolul de ieri v-am oferit specificațiile tehnice finale ale noii furci Rock Shox RS-1, iar astăzi revenim cu un film de prezentare pus la dispoziție de producător.

Și pentru că noua RS-1 este o furcă cu o rigiditate foarte mare, vom explica în cele ce urmează cum a fost obținută această calitate: partea superioară este construită din carbon și reprezintă un ansamblu format din steerer și brațe.

rock_shox_rs_1_film

Pentru a obține o rigiditate cel puțin la fel de mare și pentru partea inferioară, cei de la Rock Shox au venit cu o idee diferită pentru construcția butucului: axul de 15mm este prezent pe furcă, însă este acompaniat de ceea ce americanii denumesc Torque Tube, o componentă cilindrică ce intră în butuc și aduce un plus de rigiditate. Împreună cu drop-out-urile (urechile) furcii, acestea crează de asemenea un ansamblu foarte rigid, la fel cum se poate vedea din fotografia de mai jos.

rock_shox_rs_1_film_2

via Rock Shox

Vezi Comentariu (1)
  • Foarte interesant. Insa nu e suficient ca trebuie sa scoti din buzunar aprox. 1500 EUR, va mai trebui sa cumperi si butucul lor, parte integrata a furcii. Eu personal consider acest produs un moft, iar ca orice moft, nu este necesar, dar este foarte scump. Cred ca este un produs care va echipa bicicletele sponsorizatilor si cam atat. Nu cred ca un biciclist pasionat, ar scoate din buzunar banii astia, ca sa inlocuiasca un Rock Shox SID World Cup, o furca senzationala, care vine la jumatate de pret. Eu cel putin asta cred. Bafta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − 7 =