Acum citesti
Pirelli lansează o nouă gamă de anvelope gravity împreună cu Fabien Barel

Pirelli împreună cu triplul Campionul Mondial Fabien Barel au dezvoltat o nouă gamă de anvelope Scorpion MTB pentru cursele de DH și Enduro.

La doar 2 ani de la lansarea primelor modele de anvelope Scorpion MTB, Pirelli lucrează intens la dezvoltarea unor modele special dedicate curselor din disciplinele gravity.

Procesul de dezvoltare și de prototipare a început de doi ani iar acum a ajuns în faza finală de dezvoltare. Inginerii Pirelli au implicat în acest proces un star absolut al scenei DH-ului mondial, francezul Fabien Barel.

Fabien nu are nevoie de introducere: este de trei ori Campion Mondial, dar are în palmares și o medalie de argint și una de bronz, plus 7 titluri de Campion Național la DH. Acesta a renunțat la competiții în 2015 și s-a dedicat lucrului la mai multe proiecte, în calitate de tehnician și consultant pentru produsele dedicate discplinelor gravity. În paralel, acesta a încercat și participarea la cursele e-enduro.

Experiența sa vastă în disciplinele gravity combinată cu stilul său de pedalat foarte sensibil și cu expertiza tehnică deosebită asupra tuturor aspectelor și componentelor lumii MTB-ului îl fac partenerul ideal pentru Pirelli pentru dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a produselor.

Noile anvelope Scorpion dedicate curselor gravity sunt deja o realitate la nivel de prototip și au fost testate intens chiar de Barel. Acum ele se află deja montate pe MTB-urile unor sportivi și echipe care le vor folosi în cursele EWS și cele ale Cupei Mondiale DH. Astfel, munca de dezvoltare a tehnicienilor Pirelli și a lui Fabien va fi supusă testului încă de la începutul sezonului 2021.

DH a fost recunoscut mereu ca fiind cel mai riguros și solicitant laborator de test din punctul de vedere al abuzului produselor. Este bancul de teste perfect și definitiv, unde anvelopele sunt împinse la limită în toate aspectele lor, de la fiabilitate la aderența extremă. Parametrii cum ar fi absorbția vibrațiilor și rezistența mică la rulare nu trebuie ignorați, aceștia sunt cruciali în lumea curselor moderne unde nivelul de performanță e atât de înalt iar diferența dintre rideri e extrem de mică, până și cea mai mică îmbunătățire a performanței putând aduce un sportiv anonim pe podiumul victoriei.

Mai multe informații urmează în curând să fie disponibile pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 12 =