Acum citesti
Performanță de aluminiu: Velocite Flux Alloy

Compania Velocite, specializată în cea mai mare parte a timpului în producția de cadre de carbon, comite un mic gest de rebeliune și propune un cadru de aluminiu care să se impună în clasa hardtail-urilor de XC: Flux Alloy.

velocite_flux_alloy

Conform declarațiilor producătorilor, un cadru potrivit acestei discipline trebuie să fie manevrabil, foarte rigid, ușor și să aibă o geometrie care să accentueze aceste trăsături. Velocite afirmă că Flux Alloy reunește toate aceste deziderate și oferă modelul în cele 3 mărimi de roți uzitate în momentul de față. Ce este mai special de această dată este faptul că și mărimile de cadre sunt croite după dimensiunile roților, astfel că versiunea de 26 de inch corespunde mărimilor XS și S, cea de 27.5 inch mărimii M și cea de 29 de inch mărimilor L și XL. Această decizie a fost luată de către compania producătoare pentru optimizarea geometriei cadrelor, susținând că, de exemplu, un 29er de dimensiuni mici sau un 26er cu cadru prea mare nu poate atinge un nivel de performanță ridicat.

Rigiditatea a fost îmbunătățită în zona chainstay-ului pentru a eficientiza transferul de energie, iar head tube-ul conic de 1.5 inch face același lucru, dar pentru zona anterioară a bicicletei. De fapt, chiar prin alegerea aluminiului 7005 T6 ca material de construcție atingerea rigidității ridicate a fost posibilă, aliajul având proprietăți optime privind rezistența la impact și în timp. Greutatea cadrelor variază de la 1.400 de grame pentru cele XS la 1.700 de grame la cele XL, iar prețurile pornesc de la 441 de euro și ating 457,25 pentru varianta 29er. Detaliile complete se pot găsi pe site-ul oficial, de unde se pot și comanda.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + 9 =