Acum citesti
Pentru pasionații de oțel: Caminade One4All

Un full suspension pentru all mountain cu cadru de oțel? O apariție mai degrabă rară, pe care au pus-o pe roți cei de la Caminade. Și nu e greu deloc să-ți dai seama că ai în față o bicicletă cu cadru de oțel, dat fiind diametrul mic al țevilor, dar care este totuși avantajul utilizării acestui material în detrimentul aluminiului, atât de răspândit în segmentul bicicletelor de All Mountain?

caminade_one4all_2014_1fr

Caminade, tânăra companie franceză, spune că mizează pe oțel din două motive: finisaje de excepție, cu suduri perfect finisate și durabilitate. O durabilitate atât de mare, încât oferă garanție pe viață pentru cadrele produse cu țevi Reynolds.

Dacă treci peste aspectul ceva mai firav, vei putea alege din trei culori diferite, care să se potrivească stilului tău. Echiparea standard include o furcă Suntour Epicon și un amortizor Suntour Durolux RC, din seria de top, ambele oferind o cursă de 150 de mm. Cel puțin ciudată este și amplasarea amortizorului de spate, care nu se regăsește în zona triunghiului anterior al cadrului, ci în spatele acestuia. Din acest punct de vedere, considerăm că este necesară o protecție pentru acesta, atunci când rulezi pe trasee acoperite cu noroi.

caminade_one4all_2014_2

În ceea ce privește bicicletele 29er, francezii au pregătit un hardtail cu un cadru din oțel și cu o formă cel puțin la fel de ciudată precum modelul prezentat mai sus. Este clar că aceste biciclete nu sunt pentru oricine, referindu-ne aici strict la aspect. 29er-ul, botezat Simple Track, vine dotat cu o tijă de șa reglabilă din mers, cu comandă pe ghidon, o opțiune pe care nu o întâlnești prea des pe bicicletele hardtail.

caminade_simpletrack_2014

Mai multe detalii despre aceste biciclete găsești pe caminade.eu.

via Caminade

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 12 =