Acum citesti
Pedale cu magnet de la Magped, alternativa la pedalele clipless

Pedalele clipless (sau SPD în limbaj popular) sunt adorate de un public destul de larg, însă există o categorie de persoane care nu vor să le folosească temându-se că pot scoate la timp piciorul din pedală, această acțiune fiind de regulă urmată de o căzătură.

Cei de la magped vor să-i scitească pe anxioși de un stres în plus și vin cu o idee simplă dar cât se poate de eficientă: pedalele cu prindere magnetică. Asta înseamnă că vei putea utiliza aceeași încălțăminte de ciclism, însă în locul plăcuței clasice frumos modelate, vei instala o plăcuță metalică dreptunghiulară, care se prinde de magnetul puternic atașat pedalei. Pedala magped este o pedală platformă mare (de aici și stabilitatea crescută), cu pini pentru aderență crescută.

Aceasta cântărește 474 grame cu o forță de prindere de 15 kg sau 452 de grame, cu o forță de prindere de 10 kg. Pedala folosește 3 rulmenți pentru durabilitate crescută și un magnet a cărui înălțime poate fi reglată. În felul acesta, tu decizi câtde adânc vrei să pădtrundă pinii în talpa încălțămintei tale, prin urmare reglezi nivelul de aderență al tălpii pe pedală. Sună chiar smart.

Un alt avantaj ar fi încărcarea cu noroi, care la pedalele clasice SPD pun probleme când condițiile sunt nefavorabile, acestea încărcându-se des, împiedicând plăcuța să mai intre în pedală. În cazul de față, această problemă pur și simplu dispare.

Prețul de achiziție este de 99 de euro, unul chiar decent, iar acestea pot fi cumpărate pe site-ul magped.com.

via Magped

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + twenty =