Acum citesti
Orbea își lărgește gama de gravel cu modelul mai accesibil Terra Hydro, pregătit și de bike packing

Orbea și-a extins colecția de gravel bike Terra, adăugând un nou model din aluminiu cu preț mai accesibil, Terra Hydro. Ultima versiune de Orbea Terra a fost lansată în noiembrie 2021, fiind orientată mai mult spre gravel decât spre ciclocros.

Cel mai interesant element al noului model este că acesta are prinderi suplimentare de bagaje și aripi, fiind gata de aventuri cu bicicleta pe offroad. Terra Hydro se inspiră mult din modelul din carbon Terra, având o geometrie aproape identică și spațiu foarte mare pentru anvelope.

Noile modele Terra sunt fabricate din aluminiul hidroformat Orbea. În căutarea unui cadru cât mai ușor dar care să aibă o rezistență bună la flexare, inginerii Orbea au calculat forma și grosimea tuburilor separat pentru fiecare mărime de cadru. Multe tuburi sunt trase pentru a salva greutate, fiind mai ușoare în zona centrală, departe de stresul de la îmbinări și suduri.

Furca este același model din carbon monococă OMR regăsit și pe versiunile Terra din carbon. Furca a fost modificată pentru a se comporta mai bine pe offroad odată cu lansarea din noiembrie a ultimei versiuni Terra. Orbea spune că noua furcă OMR oferă spațiu suficient de 50 mm și rigiditate torsională excelentă pentru gravel.

Orbea Terra s-a transformat din model de ciclocros într-unul de semi-gravel și în final într-unul de gravel autentic. Terra Hydro preia geometria și manevrabilitatea modelului din carbon, păstrând accentul pe confort și manevrabilitate.

Dacă e vorba de diferența dintre geometria modelului din carbon și cel din aluminiu, Terra Hydro are câteva mici modificări care îi permit să performeze mai bine pe teren de aventură și încărcată cu bagaje. La fel ca modelul Terra din carbon, Terra Hydro e proiectată cu un reach mai mare, rulmenți pedalier mai coborâți dar cu o pipă scurtă pentru a păstra o manevrabilitate bună. Comparativ, Terra Hydro are chainstay-urile mai lungi cu 10 cm (420 mm la Terra Carbon și 430 mm la Terra Hydro).

Orbea Terra Hydro scade prețul de intrare în gama de gravel de la Orbea. Lansarea noii Terra Hydro are ca scop să faciliteze accesul mai multor cicliști la acest model și are multe versiuni de echipări, pentru a satisface cât mai multe nevoi.

Prețul pentru Terra Hydro începe de la 2400$ și ajunge până la 2700$, existând trei echipări, cu transmisii 1×11, 2×11 sau 2×10.

Cadrul vine cu multe prinderi de aripi și bagaje, existând loc pentru trei bidoane. Astfel, bicicleta e o opțiune excelentă pentru bikepacking sau curse de anduranță, însă îi lipsesc totuși prinderi pe top tube și pe brațele furcii, care au devenit un standard în domeniu în ultima vreme. Terra Hydro vine echipată cu anvelope 700×45, însă Orbea spune că se pot monta și anvelope de 50 mm precum și roți 650b.

Orbea Terra Hydro e disponibilă în trei modele diferite cu echiprăi ce oferă toate rapoartele de transmisie necesare. Mărimile sunt între XS și XXL. Orbea Terra Hydro H30 e echipată cu componente Shimano GRX RX810, RX600 sau RX400, cu 11 pinioane.

Modelul de bază Orbea Terra Hydro H40 e disponibil doar cu transmisie 2×10 și componente Shimano GRX RX400. Toate modelele sunt disponibile în culorile Matt-Gloss Black, Matt Copper și Gloss Mango.

Orbea Terra Hydro H30

Cadru: Terra Hydro disc și furcă Terra OMR carbon
Groupset: Shimano GRX RX810, RX400
Ghidon: OC GR30-R Gravel Riser
Pipă: OC RP21 Road Performance
Tijă șa: OC2 Carbon 27.2mm
Șa: Fizik Aliante R5
Roți: Orbea Ready GR
Anvelope: Vittoria Terreno Dry Gravel G2.0 TNT 700×38mm
Preț: $2,799

Orbea Terra Hydro H30 1X

Cadru: Terra Hydro disc și furcă Terra OMR carbon
Groupset: Shimano GRX RX812, RX600, RX400
Ghidon: OC GR30-R Gravel Riser
Pipă: OC RP21 Road Performance
Tijă de șa: OC2 Carbon 27.2mm
Șa: Fizik Aliante R5
Roți: Orbea Ready GR
Anvelope: Vittoria Terreno Dry Gravel G2.0 TNT 700×38mm
Preț: $2,699

Orbea Terra Hydro H40

Cadru: Terra Hydro disc și furcă Terra OMR carbon
Groupset: Shimano GRX RX400
Ghidon: OC GR30-R Gravel Riser
Pipă: OC RP21 Road Performance
Tijă de șa: OC2 Carbon 27.2mm
Șa: Fizik Aliante R5
Roți: Orbea Ready GR
Anvelope: Vittoria Terreno Dry Gravel G2.0 TNT 700×38mm
Preț: $2,499

Toate variantele sunt disponibile în 6 mărimi și 3 culori diferite. Pentru mai multe informații vizitați pagina producătorului. Orbea e disponibilă în România prin Hive Distribution.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 1 =