Acum citesti
Omata One, computer cu GPS și afișaj analogic

OMATA_Photo_1851_SMALL-600x400Cum ar fi un computer cu indicatoare analogice? Oricât de anti-hipster ar fi cineva, trebuie să recunoaștem că nu arată rău deloc! Iar dacă este vorba de unul cu GPS încorporat și tehnologie de ultimă oră, chiar că devine ceva ce ne-am putea dori pe bicicleta noastră! În plus, trebuie să recunoaștem că display-ul clasic de ciclocomputer e greu de citit la efort mare sau în viraje, un indicator analogic dă imediat informația chiar și privit cu coada ochiului.

Omata One a fost proiectat de o echipă de la Seiko ce include foști proiectanți de la Nokia și pe Fabian Cancellara pe post de consultant.

omata-analog-speedometer-cycling-computer-2-600x400Computerul are senzor GPS și este compatibil cu protocoalele ANT+ și Bluetooth 4.0, memorând toate informațiile necesare. Din păcate, natura sa face să nu poată fi afișate foarte multe dintre ele, așa că avem indicatoare doar pentru viteză, distanță, diferență de nivel pozitivă și durata turei. Toate acestea sunt indicate de câte un ac analogic, simplu și eficient de citit.

omata-analog-speedometer-cycling-computer-3-600x382Acele sunt poziționate la valori calculate printr-un algoritm din informațiile primite de la senzorul GPS cu o acuritate mare. Greutatea totală este de 97 g iar autonomia de 24 de ore de folosire continuă.

Omata One a fost lansat zilele acestea printr-o campanie Kickstarter, cu livrarea estimată în februarie 2017. Prețul începe de la 500 USD bucata dar cantitățile sunt limitate și se vând repede, așa că s-ar putea ca primele modele de producție să nu mai fie disponibile pentru multă vreme. Mai multe informații găsiți pe site-ul producătorului.

Sursa: bikerumor.com