Acum citesti
Nukeproof Reactor 290 ST Ltd e un nou model de XC/Trail cu geometrie agresivă

Nukeproof Reactor ST este practic o ediție cu cursă scurtă a modelului all-mountain Reactor, lansat vara trecută. Este o ediție limitată, disponibilă doar cu roți de 29. ST folosește o echipare ușoară de XC, cu cursa spate de 125 mm și o furcă de 130 mm. Folosind platforma Reactor, Nukeproof a încercat să creeze o bicicletă de trail pentru trasee lungi prin munți, dar în același timp foarte capabilă pe coborâri.

  • Disciplină recomandată: XC agresiv/Trail
  • Cursa suspensiei: 130mm/125mm
  • Dimensiunea roților: 29″
  • Mărimi disponibile: M, L, XL
  • Cadru: Complet din carbon
  • Greutate anunțată: 12.7 kg în mărimea M
  • Preț recomandat: £4,899.99

Reactor ST a pierdut 10 mm din cursa furcii și 5 mm din cursa suspensiei spate în comparație cu Reactor 290. Păstreaze flip-chip-ul din conexiunea seat-stay/basculă ceea ce permite trecerea din modul TRAIL în modul RAIL. Modificarea necesită 2 minute de lucru cu un set de chei inbus, modificându-se geometria din poziția ”high” pentru eficiență maximă la pedalat la ”low” pentru eficiență maximă pe coborâre.

În modul TRAIL, unghiul seat tube-ului are 76.8 grade, cel al furcii de 130 mm e de 66.8 grade, monblocul coboară 39 mm până la 330 mm. În modul RAIL unghiul tijei de șa devine 76.3 grade, al furcii devine 66.3 grade iar monoblocul e la 324 mm. Chainstay-urile au lungimea de 440 mm, la toate mărimile de cadrul. Reach-ul la Reactor ST e un pic mai mare ca la Factory Reactor 290c. În mărimea M, reach-ul e 460 mm, acesta crescând la 488 mm în mărimea L și 521.6 mm în XL. Toate mărimile au furcă cu offset de 51 mm.

Pentru ca Reactor ST să urce la fel de bine cum coboară, Nukeproof a proiectat suspensia cu 4 brațe să aibă un nivel mai ridicat de anti-balans pentru urcări pe pinioanele mari, dar acesta să scadă mult pe pinioanele mici. Asta face ca bicicleta să fie excelentă pe urcări, dar în același timp să fie foarte capabilă pe coborâri.

Nukeproof spune că prin combinarea proprietăților anti-balans și a suspensiei progresive s-a obținut o sensibilitate excelentă la obstacole mic și un suport foarte bun la mijlocul cursei pentru viraje și pump. Suspensia e proiectată să permită Reactor ST să se balaneseze puțin la frânări puternice, păstrând poziția ciclistului și oferind suficientă presiune pe anvelope pentru a asigura tracțiunea necesară.

Va fi disponibilă o singură variantă de echipare pentru Reactor ST, la un preț de 4899.99 Lire Sterline. În plus, e o bicicletă în ediție limitată. Echiparea este ușoară, demnă de o bicicletă de competiție de XC și include o transmisie XT cu 12 pinioane, cu foaie de 30t și pinioane 10-51. Roțile DT Swiss 1501 sunt echipate cu anvelope Maxxis Rekon. Suspensia e asigurată de furca FOX Factory 34 cu amortizor FIT4 și de amortizorul FOX DPS Factory. Echipare e completată de tija dropper RockShox Reverb Stealth și de componentele Nukeproof Horizor ce includ ghidonul din carbon și grip-urile semnate Sam Hill.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 1 =