Acum citesti
Nukeproof Dissent DH are comportamentul suspensiei reglabil în 4 poziții

După aproape 7 ani de când folosesc suspenzia Fallout pe modelul lor de DH Pulse, Nukeproof au rupt tradiția cu o nouă platformă ce poate fi reglată de utilizator, folosită pe noul model Dissent. Nukeproof au prezentat detalii despre noul Dissent în ultimele luni iar Sam Hill a câștigat cursa Crankworx Garbanzo DH pe un prototip, plus au mai existat niște imagini cu Adam Brayton de la Hope Factory Racing Team folosind noul model. Suspensia Dissent a fost concepută inițial de Nukeproof pentru a testa mai multe curbe de suspensie pe același model. După aceea, ei au mutat teoria în practică, iar noul Dissent permite utilizatorilor să modifice pivotul în 4 poziții diferite.

Dissent este răspunsul Nukeproof la traseele din Cupa Mondială de DH în 2019. Modelul cu roți de 27.5 are o cursă de 200 mm la ambele roți în timp ce versiunea cu roți de 29 are u cursă de 190 mm în spate dar tot de 200 mm în față.

Cadrul din aluminiu 6061 hidroformat al modelului Dissent e cu 400 g mai ușor decât cel de pe modelul precedent Pulse, cu o greutate acum de 3.95 kg. Chiar dacă la o primă privire cadrul nu pare mult diferit de Pulse, există modificări importante a platformei suspensiei. În primul rând, bascula e acum poziționată în afara seat tube-ului în loc să fie în interior ca înainte. Acest lucru a permis Nukeproof să mai scadă din greutate și în același timp să mărească rigiditatea cadrului. În al doilea rând suspensia folosește acum un braț care împinge în loc să tragă. Acest lucru reduce încărcarea și stress-ul pe cadru și reduce la rândul său din greutate.

Cel mai interesant lucru la noul Nukeproof Dissent este însă mai puțin evident. Nukeproof spune că flip-chip-ul de pe pivotul principal e proiectat să funcționeze în 4 poziții. Schimbarea poziției acestuia modifică progresivitatea suspensiei fără să schimbe simultan și geometria și cursa. Se va modifica doar sag-ul cu 1%, așa că nici suspensia nu va trebui întărită sau slăbită cu excepția cazului în care e reglată la capătul scalei.

Nu e un lucru rar ca atleții din Cupa Mondială să dorească diferite caracteristici ale suspensiei, în funcție de stilul propriu și de pedale, dacă sunt flat sau nu. Cu noua platformă a suspensiei, cicliștii pot modifica progresia acesteia doar prin slăbirea prinderii pivotului principal și schimbarea poziției flip-chip-ului.

Poziția 1 – progresie 17% – este reglarea cea mai asemănătoare cu vechiul model Pulse, dar cu un suport mai bun la mijlocul cursei. Începe mai puțin progresiv, oferă suport la mijloc și apoi crește la capăt. Aceasta e poziția preferată de Sam Hill, folosită de acesta și la cursa Garbanzo DH Crankworx în 2018.

Poziția 2 – progresie 21% – este cea considerată de Nukeproof ca fiind potrivită pentru cei mai mulți utilizatori și este și cea în care vine reglată bicicleta din fabrică

Poziția 3 – progresie 26% – este poziția preferată de Adam Brayton, care a obținut deja câteva medalii anul acesta. Dacă este suficient de progresivă pentru el, e bună și pentru restul utilizatorilor.

 

Poziția 4 – progresie 30% – este cea mai progresivă poziție, cu cea mai bună sensibilitate la obstacole mici, are cel mai puțin suport la mijlocul cursei dar se întărește cel mai mult la capătul acesteia. Este reglajul ideal în parcurile cu multe sărituri mari și cu obstacole dese.

Nukeproof crede că o platformă cu acțiune redusă de suport la pedalat dar cu suport bun la mijlocul cursei e combinația perfectă. Poziția 1 este cea mai adaptată la pedalat și are cel mai bun suport la mijlocul cursei, deci e de preferat când e nevoie de eficiență la deal. Poziția 4 pe de altă parte are cel mai puțin suport la mijlocul cursei.

Nukeproof believe that low anti-squat but good mid stroke support is a winning combo. Position 1 has the lowest anti-squat, but it also has the most mid-stroke support. Therefore, it should still pedal efficiently. Position 4 on the other hand has the highest anti-squat but also has the least mid-stroke support.

 

Suspensia Dissent oferă de asemenea un pic de amortizare la frânări puternice pentru a menține poziția utilizatorului, dar oferă de asemenea și suficientă presiune la contactul anvelopelor cu solul pentru a garanta o tracțiune excelentă chiar și la cele mai puternice frânări.

Flip-chip-ul de la axul spate permite un reglaj de 5 mm pentru a schimba comportamentul la roțile de 27.5 cu chainstay de 435, 440 și 445 mm sau la cele de 29 cu chainstay de 445, 450 și 455 mm.

Modelul de 27.5 va fi disponibil în mărimile S, M, L și XL iar cel de 29 în mărimile M, L și XL, cu reach între 425 și 485 mm.

Nukeproof Dissent va fi disponibil în două scheme de culori: negru cu galben și gri ciment cu gri închis. Vor fi disponibile multe versiuni de echipare completă sau cadrul simplu, acesta din urmă având un preț anunțat de 2450$, începând cu noiembrie 2019.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × five =