Acum citesti
Noutăți Ghost pentru 2017: hardtail de 8.3 kg, noul Rocket și altele

În acest model majoritatea modelelor de la Ghost au trecut la noul design de cadru, cu linii foarte drepte, ferme și clare, un aspect care amintește de avioanele de vânătoare. Din fericire, bicicletele încă nu au nimic în comun cu avioanele, exceptând poate hardtail-ul de 8.3 kg pe care germanii l-au expus la Eurobike. Este un Lector, același pe care-l cunoști încă de anul trecut, însă în versiunea X8 acesta beneficiază de un cadru mai ușor decât modelele de intrare în gama Lector, o furcă dezvoltată în interior și de o transmisie Sram GX conectată la un angrenaj Race Face Next Sl. Frânele provin de la Sram, modelul Level TL, iar dacă stai să cugeți pentru câteva clipe, cu puțină ambiție și mai mulți bani, ai putea să duci această bicicletă sub 8 kg. Pe cât de ușoară este pe atât de mult m-a surprins și prețul: 4.099 euro. Ok, scump, însă pentru o bicicletă care pune cântar atât de puține kilograme m-aș fi așteptat la mai mult. În orice caz, combinația de cafeniu, negru și roșu mi-a mers la suflet.

DSCF2167Complet nou este însă modelul din gama Rocket, versiunea X fiind de altfel și cea mai bine echipată. Este vorba despre un hardtail cu anvelope groase, de 2.8 inch, al cărui sens nu l-am înțeles încă atât timp cât există Asket-ul care ne-a purtat pe la 4Munți și cu care am coborât fără niciun stres. Probabil că acest Rocket duce și mai departe libertatea de mișcare și deschide noi căi de coborât în viteză maximă. Vor exista trei versiuni distincte ale modelului, X, 8 și 5, iar cea de top va fi echipată cu o cutie de viteze de la Pinion montată exact în dreptul angrenajului. Aceasta te va scuti de mentenanța la transmisie, căci nu mai ai nici schimbătoare, nici pinioane. Rocket X va fi dotat cu o furcă Rock Shox Yari RC cu o cursă de 130mm, cu o tijă de șa telescopică, iar prețul va fi de 3.599 euro.

DSCF2153
Un Rocket pregătit de aventură.

Se pare că anul acesta cei de la Ghost s-au decis să ofere cât mai multe biciclete capabile în off-road dificil, iar dacă Rocket-ul nu te-a convins, mai există o variantă: noul H AMR, un full cu suspensii de 14mm, cu amortizor cu arc pentru cadru (Cane Creek Double Barrel) care nu face altceva decât să te provoace să încerci cele mai mari drop-uri. Evident, fără să uiți că te afli totuși pe o bicicletă de All Mountain. Versiunea de top este echipată de asemenea cu o cutie de viteze de la Pinion, cu o furcă RockShox Pike RCT și cu o tijă de șa reglabilă Rock Shox Reverb, fiind oferită pentru 6.199 euro.

DSCF2148Nu este cazul să te sperii însă, căci versiunea civilă, H AMR 8, va fi disponibilă pentru 3.099 euro, în echipare cu Rock Shox Yari și transmisie Shimano XT 1×11. Și cu un amortizor normal.

DSCF2150
Și versiunea civilă de care vorbeam mai sus.

Ghost Path Riot este arma de enduro a nemților și va avea suspensii de 170mm/150mm. O diferență relativ mare între cele două, dar ni se promite că așa este mai eficient. Versiunea de top este echipată cu o furcă Fox 36 Float Factory, un amortizor Fox DHX2 cu arc, transmisie Shimano XTR, cadru din carbon și un preț serios: 8.499 de euro.

DSCF2162
Mult carbon, cursă multă, mulți bani.

Nu în ultimul rând vreau să amintesc de noul Lector pentru copii, al cărui cadru seamănă perfect cu cel pentru oamenii maturi, însă care rulează pe roți de 26 de inch și care ese adaptat celor aflați la început de drum. De fapt, conceptul de a oferi o bicicletă serioasă copiilor, a prins atât de bine încât cei de la Ghost au plecat acasă cu un premiu Eurobike Award, în categoria Mountain Bikes. Greutatea bicicletei este de 10.3 kg, iar prețul, de 1.499 euro.

DSCF2168
Mic, dar serios.
DSCF2171
Chiar și iubitorii de freeride au un model în segment din care să aleagă.
DSCF2165
All-Mountain, dacă niciuna din cele de mai sus nu ți se par potrivite.
DSCF2164
Asket. O bicicletă faină, dar… cam neagră.
DSCF2163
Lectorul, în versiunea de top.
DSCF2157
MTB pentru fete…
DSCF2159
…cu un motiv floral, ăhmmm, drăguuuț!
DSCF2152
Hardtail-uri din gama de intrare. Fără carbon, doar aluminiu.
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × four =