Acum citesti
Noul Specialized Rockhopper 2021 – XC de calitate la preț foarte accesibil

Specialized spune despre acest model că e cel mai bun Rockhopper pe care l-au făcut vreodată, aducând performanțele bicicletelor de singletrack mai aproape de masele de oameni, la prețuri acceptabile și într-o gamă de mărimi extrem de largă, existând un model pentru aproape fiecare doritor să înceapă MTB-ul.

Toate modelele au același cadru ușor, din aluminiu tras, cu prețuri ce încep de la doar 500$. Cu roți de dimensiuni de la 26 la 29 și cu furci cu cursa adaptată mărimii, Rockhopper 2021 promite să fie o bicicletă care va contribui serios la dezvoltarea noii generații de MTB-iști.

De 30 de ani, modelul din aluminiu Specialized Rockhopper a reprezentat mereu echilibrul perfect între preț avantajos și performanțe excelente la o bicicletă hardtail, un model care a făcut multă lume să iubească MTB-ul. Acum, cu un cadru complet nou și cu o gamă mai largă ca niciodată de mărimi și echipări complet modernizate, Rockhopper e accesibil mult mai multor cicliști.

Pentru prima dată probabil la MTB-urile cu acest nivel de preț, Rockhopper introduce mărimea de roată și cursa furcii specifice pentru dimensiunea cadrului, astfel ca fiecare utilizator să beneficieze de comportament și performanță relativ identică, indiferent de dimensiunea bicicletei.

Modelul nou este disponibil în 9 mărimi, între XXS și XXL. Modelul cel mai mic XXS este disponibil doar cu roți de 26, modelele XS/S/M vin cu roți de 27.5 iar modelele S-XXL vin cu roți de 29. Practic vechile modele Pitch și Rockhopper au fost reunite într-un singur model.

Noul cadru cu frâne pe disc e construit dintr-un aliaj de aluminiu A1 Premium cu tuburi trase și dropout-uri forjate, pentru o greutate redusă și un rulaj confortabil.

Noul Rockhopper păstrează ax cu QR clasic la ambele roți în locul deja omniprezentelor modele thru, pentru a păstra prețul redus, însă are rutare complet internă a cablurilor, inclusiv posibilitatea de a instala o tijă dropper.

Monobocul e clasic filetat iar headtube-ul e de tip drept de 1 1/8 cu cuvete interne Zero Stack, prinderea de etrier în spate e de tipul post mount, urechea de schimbător e demontabilă iar tija de șa e de 30.9 mm. Cadrul are și prinderi ascunse pentru portbagaj în spate și pentru cric, utile celor ce vor să folosească bicicleta zi de zi prin oraș.

Momentan au fost anunțate 5 versiuni de echipare ale noului Rockhopper:

  • 1200€ Expert
  • $1000€ Elite
  • 700€ Comp
  • 600€ Sport
  • 500€ Base

Modelele Expert și Elite oferă transmisii 1x cu 9, 10 și 12 pinioane în timp ce modelele mai ieftine vor primi transmisii 2×8 și 2×9. Chiar dacă roțile au dimensiuni corespunzătoare pentru dimensiunea bicicletei (26, 27.5 sau 29), bicicletele cu același nivel de echipare vor avea același preț.

Modelul de bază Rockhopper Base vine cu o furcă SR Suntour XCE pe arc cu cursa adaptată, de 80, 90 sau 100 mm și cu o transmisie 2×8 cu un mix de componente Shimano Tourney și Altus, manete microShift și casetă de pinioane SunRace.

La capătul opus, modelele Rockhopper Expert folosesc o furcă RockShox Judy pe aer, tot cu cursa de 80, 90 sau 100 mm în funcție de mărime, dar cu ax QR clasic. transmisie SRAM SX Eagle 1×12, jante tubeless ready și anvelope Ground Control. Roți și anvelope tubeless ready se regăsesc și pe modelul Elite, în timp ce modelul Comp are doar roțile tubeless ready.

Bicicleta a început să apară ușor în ofertele reprezentanțelor din Europa, dar practic e un model 2021 și ar trebui să își facă debutul oficial doar în această vară, iar problemele logistice ale acestui an ar putea să amâne aceste date. Oferta completă va fi probabil disponibilă doar în luna septembrie 2020.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + two =