Acum citesti
Noul Santa Cruz Chameleon este un hardtail bun la toate

Cu greu mai încape termenul de bun la toate în vocabularul industriei moderne de biciclete. Totul are atât de multe ramuri, încât se construiesc biciclete pentru orice utilizare la care nu te-ai gândit vreodată, însă Santa Cruz crede că a reușit să construiască un all-rounder perfect. Și este un hardtail, căci o suspensie în minus înseamnă și multe alte griji lăsate uitării: mentenanță mai puțină, bani mai puțini cheltuiți bicicletă sau întreținerea acesteia și dovada faptului că te dai precum adevărații.

Design curat și limpede, cu linii subțirele. Aproape c-ai băga mâna-n foc că are un cadru din oțel.

Trecând însă peste toată această discuție, direct la fapte, noul Chameleon se prezintă ca un hardtail multivalent, care poate găzdui un set de roți de 29 de inch sau o roată de 29 pe față și una de 27.5 pe spate, în format mullet, prin înlocuirea urechilor cadrului. Poți la fel de bine să te dai agresiv cu ea, să sari sau pur și simplu să te deplasezi prin oraș, acolo unde ai treabă. Furca instalată pe bicicletă are o cursă de 130mm – de asemenea potrivită cam pentru un pic din orice, iar urechile se schimbă rapid și lejer, prin desfacerea a două șuruburi cu o cheie imbus. Acestea sunt compatibile cu o ureche pentru schimbător sau pur și simplu pentru un sistem singlespeed (sau de ce nu, fixie). Partea cea mai faină este că poți ajusta astfel și lungimea chainstay-ului, de la 425 la 437mm. Nu e o poveste nouă, dar e atât de relaxant să știi că poți face asta.

Urechi schimbabile.
Prinderi cât suprinde.
Versiunea de bază.

În ceea ce privește anvelopele, Chameleon poate găzdui o anvelopă cu o lățime de până la 2.8 în formatul 27.5 sau până la 2.6, în formatul 29er. Cablurile sunt trase prin triunghiul anterior al cadrului, iar downtube-ul poate găzdui mai multe accesorii, atât pe partea superioară cât și pe cea inferioară. Prețul de bază este de 2.399 $ (echivalent euro) și vine dotat cu o transmisie Sram SX/NX cu 12 pinioane, o furcă RockShox Recon RL, butuci Sram, anvelope Maxxis Agressor/Minion DHF și frâne Sram Level. În partea opusă se află modelul de top, cu un preț de 3.749$ și desigur, cu o echipare superioară.

Și cam asta înseamnă bună la toate…
… sau asta.

Le poți vedea pe toate pe site-ul celor de la Santa Cruz.

via Santa Cruz

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × one =