Acum citesti
Noul gravel bike din inox Standert Erdgeschoss e gata de bikepacking serios

Standert a refăcut modelul lor din inox Erdgeschoss, bicicletă ce a evoluat dintr-un ciclocros în ceea ce e acum un gravel bike gata de aventuri de bikepacking. Noul Erdgeschoss e mai pregătit de aventură cu capacitate și mai mare de transport, plus o furcă nouă din carbon cu multe prinderi de bagaje.

Standert e o mică firmă germană ce oferă un gravel bike modern din inox cu o reclamă foarte bine determinată: “All the trust, and none of the rust“ sau “Explore more. Pack more. Worry less. Stain-less!

Acum aproape 2 ani Erdgeschoss a avut ultima modificare, primind cadrul din inox 380 și geometria versatilă de gravel pe care le are azi și care se păstrează. Noul model 2021 a adăugat posibilități noi de a o încărca cu bagaje.

Cadrul Erdgeschoss e proiectat în Berlin și fabricat în Taiwan. Acesta primește mai multe sisteme de prindere ca vechea versiune. În triunghiul față sunt acum prinderi pentru 3 bidoane pentru a putea face un aranjament pentru diferite genți de cadru sau pentru a transporta mai multă apă. Cadrul adaugă prinderi suplimentare pe toptube și sub downtube.

Vechea furcă Columbus Futura a fost înlocuită cu noua furcă marca Standert din carbon, cu 3 prinderi pe fiecare braț, compatibilitate cu aripi complete și rutare internă.

Majoritatea elementelor cadrului sunt neschimbate, cu toptube-ul ovalizat, downtube-ul supradimensionat, seatstay-urile în formă de S și chainstay-urile conice.

Cadrul are un headtube drept și include cuvetele Chris King Insert 1.5 conice, rutare internă a cablurilor compatibilă 1x, 2x, mecanic sau Di2/eTap/EPS datorită spațiului suficient în monoblocul T47 și tijă de șa standard de 27.2 mm.

Cadrul folosește prinderi de etrier flat mount și ax thru de 12 mm, fiind spațiu suficient pentru anvelope 700c x 40 mm sau 650b x 47 mm.

Erdgeschoss păstrează imaginea clasică, cu o emblemă reală în față și nu uită originile, grafica cu pisici în spatele seat-tube-ului rămânând prezentă. Sunt oferite două scheme grafice, ambele punând în valoare aspectul natural al inoxului: una cu verde glitter și una cu albastru și galben, ambele acoperite cu lac lucios pentru aspect dar și protecție maximă.

Noul cadru din oțel Erdgeschoss are o greutate anunțată de 1980 g în mărimea 56, plus încă 450 g pentru noua furcă din carbon.

Modelul Standert Erdgeschoss vine în 7 mărimi standard, între 48 și 60 cm, cu manevrabilitate specifică pentru gravel, ce oferă un echilibru între stabilitatea la viteză pe asfalt și control în off-road.

Cele mai mici 3 mărimi folosesc standardul Standert Project Compact, cu o modificare a geometriei ce mută cicliștii mai mici mai în față pe cadru pentru a obține aceiași calitate a rulajului.

Erdgeschoss e disponibil în două echipări complete personalizabile sau sub formă de set cadru și furcă la 1800 Euro, ultimul incluzând cuvetele Chris King și monoblocul Standert de care e nevoie pentru angrenajul propriu.

Bicicletele complete încep de la 3750 Euro pentru versiunea cu SRAM Force 1×11 mecanic și roți din aluminiu DT Swiss 650b de gravel.

Pentru 1000 Euro în plus bicicleta vine cu SRAM Force AXS Wide 2×12 iar pentru încă 500 Euro primește powermetru Quarq AXS în angrenaj. Există și opțiunea roților DT Swiss GRC. Toate echipările complete folosesc noua șa specială de gravel cu șine din titan Fizik Terra Argo.

Mai multe informații inclusiv disponibilitate și posibilități de configurare găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve + 14 =