Acum citesti
Noul angrenaj FSA K-Force Light MegaExo

Alternativa mai usoara la angrenajul Shimano XTR se numeste FSA K-Force Light Megaxo si cantareste doar 653.6 grame. Cum au reusit cei de la FSA sa ofere pe piata de componente un angrenaj cu o greutate atat de redusa? Utilizand materiale care contribuie din plin la scaderea acesteia.

Unul dintre acestea este carbonul, utilizat pentru bratele angrenajului. Ca o completare la greutatea scazuta este folosita tehnologia Hollow monocoque si anume bratele de care discutam sunt goale pe dinauntru. Aceasta tehnologie prezinta doua avantaje : pe langa greutatea scazuta, ofera si o rezistenta mai crescuta.

Angrenjaul este livrat cu tot cu Bottom Braket (rulmentul angrenajului) care se bucura de rulmenti ceramici. Acestia ofera numeroase avantaje precum : greutate scazuta cu 60% fata de BB-urile clasice, de 2 ori mai rezistenti decat acestia, nu oxideaza, se bucura de o finisare mult mai buna, se bucura de o rigiditate scazuta flexand foarte putin si ruleaza in liniste deplina. Producatorul FSA estimeaza ca utilizarea unui angrenaj K-Force Light impreuna cu un Bottom Braket cu rulmenti ceramici, aduce utilizatorului un avantaj de 20 pina la 40 de metri in strbaterea unui traseu de 1 km.

Foile angrenajului sunt adonizate pentru o rezistenta indelungata si sunt realizate din aluminiu AL7075 T6. Doritorii pot opta intre trei dimensiuni distincte ale bratelor : 170 mm, 172.5 mm si 175 mm. Greutatea declarata a produsului, de 636 de grame nu include si Bottom Braket-ul.

via | FullSpeedAhead.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 5 =