Acum citesti
Noua Merida Scultura Endurance oferă performanță echilibrată între gravel și șosea

Turele în care calitatea drumului nu e o problemă și în care se poate ataca orice șosea sau potecă fără a fi sacrificat confortul sunt o plăcere adevărată a ciclismului de șosea. Pentru acest scop a fost creată, pe platforma deja cunoscută și apreciată Scultura, noua cursieră Scultura Endurance.

Această bicicletă acoperă spațiul dintre modelul Mission CX și Silex pe partea orientată spre off-road și bicicletele pure de șosea Reacto și Scultura pe de altă parte. Scultura Endurance oferă ciclistului orientat pe distracție posibilitatea de a alege o cursieră Merida capabilă și amuzantă.

Poziționarea în gamă:

Cyclocross ‘performance’ Gravel ‘adventure’ Road ‘adventure’ Road ‘performance’
MISSION CX SILEX SCULTURA ENDURANCE REACTO and SCULTURA
geometrie cyclocross race geometrie comfort geometrie road sportgeometrie road race
90% Off-road / 10% asfalt 80% Off-road / 20% asfalt 10% Off-road / 90% asfalt 100% asfalt

Noua Scultura Endurance aduce o lungă listă de noutăți, ce îi dau orientarea spre confort și versatilitatea remarcabilă.

Cadrul complet nou proiectat și construit Scultura Endurance oferă o geometrie nouă, ce acoperă nevoile turelor pe distanțe lungi, oferind un confort perfect ciclistului. O poziție mai ridicată datorită headtube-ului mai lung și posibilitatea de a monta anvelope de șosea de până la 35 mm oferă modelului Endurance un rulaj confortabil și control suplimentar dacă șoseaua devine dificilă sau provocatoare. Un unghi mai mic al furcii și o distanță ceva mai mare dintre roți, în combinație cu anvelopele mai late, fac bicicleta mai stabilă și mai sigură la viteză mare.

Pe lângă acestea, zone specifice din chainstay și seatstay au un profil distinct ce funcționează ca un arc lamelar și îmbunătățesc amortizarea naturală a materialului cadrului. Acestea aduc și mai mult confort în zona din spate a bicicletei, reducând și vibrațiile.

Scultura Endurance împrumută însă elemente și de pe bicicletele cu profil aerodinamic, cum ar fi cuvetele noi Wire Port ce permit o integrare mai elegantă a cablurilor în zona frontală a bicicletei, dar și o clemă ascunsă pentru tija de șa ce face ca liniile bicicletei să fie mai continue și neîntrerupte, dar și să reducă turbulențele în zonele cruciale ale bicicletei.

Nu în ultimul rând, pe lângă faptul că e o cursieră endurance orientată pe confort, Scultura Endurance e și o bicicletă perfectă de antrenament de iarnă sau chiar și pentru deplasări prin oraș dacă proprietarul are nevoie. Toate modelele Scultura Endurnce au posibilitatea de a monta aripi de protecție, făcându-le mai versatile, în special când sunt folosite pentru antrenament sau navetă. Puntea demontabilă dintre seatstay-uri asigură fixarea aripii spate, dar se poate și demonta cu totul pentru a permite montarea unei anvelope mai late.

Merida oferă noua Scultura Endurance în patru echipări, toate având același cadru cu furcă CP3. Fiecare variantă e disponibilă într-o singură culoare aprinsă plus o opțiune stealth negru/gri.

Cel mai ieftin model e Scultura Endurance 4000, la prețul de 9790 lei, cu echipare Shimano 105 și roți Merida Expert SL.

Urmează modelul Scultura Endurance 5000 la prețul de 10490 lei, cu echipare Shimano Ultegra mecanic și angrenaj Shimano non-serie, pentru a economisi puțin la preț.

Scultura Endurance 6000 are grupul complet Shimano Ultegra mecanic și prețul de 11990 lei, fiind adăugate și roțile Fulcrum Racing 700 DB.

Modelul de top e Scultura Endurance 7000-E, cu un preț de 16990 lei, E fiind semnul Merida pentru transmisia electronică. 7000-E e echipată cu grupul complet Shimano Ultegra Di2 și cu roți profilate din aluminiu DT Swiss E1850 DB cu jante de 23 mm.

Scultura Endurance e disponibilă la dealerii Merida începând cu sfârșitul lunii septembrie 2020. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului și cea a importatorului în România.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × three =