Acum citesti
Noua merida Light 0.Nine

merida_bike_09

Nou lansata Merida 0.Nine reuseste sa fie oferita pe piata cu o greutate excelenta : 8.5 kg.

Cum a fost posibila realizarea acestui model extrem de usor? Raspunsul este foarte simplu : materialul utilizat pentru constructia bicicletei este carbonul. Urmarind ruta deschisa de modelul Carbon FLX, cadrul noului 0.Nine, realizat integral din carbon, cantereste doar… 930 de grame. Greutate asemanatoare unui cauciuc MAXXIS pentru downhill. Producatorii sustin deasemenea ca rezistenta cadrului a crescut cu 30 de procente fata de modelul precedent.

Proiectantii de la Merida au dezvaluit si secretul constructiei unui cadru atat de usor : un amestec intre Muff, Tube to Tube si structura monococa, toate aceste trei elemente concretizandu-se intr-o structura foarte usoara. A fost redusa desemenea si greutatea prinzatorului de sa pe cadru : cu 10 grame mai putin ca la modelele precedente.

In concluzie, se poate afirma clar si raspicat ca un model atat de performant cu o asemenea greutate redusa nu a mai existat pina in prezent. Este ca si cum ar fi oferit un model de formula unu in lumea bicicletelor.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 4 =