Acum citesti
Noua gama Shimano Alivio 2011

noua_gama_shimano_alivio_2011Noutatile de la Shimano nu inceteaza sa curga. Producatorul japonez a facut cunoscute componentele gamei Alivio pentru 2011, gama ce prezinta o cu totul alta abordare a calitatii si a designului.

Daca pina in prezent gama entry-level Alivio era disponibila cu o caseta de 8 pinioane, pentru 2011 vor fi disponibile 9 pinioane, reusind astfel sa ofere un sistem de angrenaj cu 27 de viteze inloc de 24, cum era livrat pina in prezent. O alta noutate absoluta o constituie introducerea unui sistem de franare hidraulic pe disc, cu mai multe optiuni de culori si de forma pentru manetele de frana.

Pentru a detalia oferta la capitolul frane, va putem spune ca bicilistul poate opta acum intre doua tipuri de maneta : unul standard, oferit in culorile argintiu si negru, iar cealalta de culoare alba, cu un design modificat, ce ofera o putere mai mare de franare. Manetele schimbatoarelor de foi si de pinioane sunt disponibile cu tehnologia 2 Way Release, cunoscuta de la modelele plasate mai sus in gama si de asemenea se poate opta ca acestea sa fie integrate cu maneta de frana.

In continuare vor fi disponibile si V-Brake-urile pentru doritori. Angrenajul a suferit si el modificari semnificative, bucurandu-se in prezent de un nou design cu muchii. Se poate opta de asemenea si pentru un angrenaj Octalink.

Schimbatorul de pinioane se bucura de acelasi design cu muchii si va fi disponibil in culorile negru si argintiu. Nu au fost furnizate inca date cu pirivire la greutatile componentelor, in schimb acestea vor disponibile incepand cu mijlocul lunii iunie 2010.

Iata ca noua gama entry-level Alivio reuseste sa impresioneze, atat prin noul design, prin functionalitate cat si prin pretul redus. Curios de alfat, care va fi reactia concurentei. Important este insa ca se fac eforturi sustinute pentru a creste calitatea componentelor pentru biciclete, chiar daca discutam de produse entry-level sau high-end.

via | mtb-news

Vezi Comentarii (4)
  • mi-am inlocuit vechiul Alivio (cazut la datorie) cu noul Alivio – bun, la fel ca si generatia anterioara, nu va asteptati insa sa se simta ca un Deore, se simte ca un Alivio, evident, mi se pare chiar o idee mai zgomotos. E bun insa , e ca noul Polo, nu va fi Golf niciodata, dar asa arata…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − ten =