Acum citesti
Noua cască Specialized Prevail II Vent folosește o structură din corzi de aramidă ce permite o ventilație superioară

Specialized Prevail 2 era deja o cască fantastică și aerisită, însă noua sa versiune Vent oferă o răcire și mai performantă în zilele toride de vară. Pentru a obține acest efect e nevoie de găuri mari de aerisire, însă în acest caz este interesant modul în care s-a obținut acest element de design.

Prevail II Vent este o versiune nouă a modelului Prevail II, diferența majoră dintre acestea fiind eliminarea punților din spumă EPS dintre secțiunile longitudinale ale căștii, obținându-se astfel un flux de aer mult îmbunătățit.

Pentru a conecta respectivele bucăți ale căștii astfel încât să ofere și protecția necesară în cazul unui accident s-a apelat la fibrele de aramidă.

Scheletul intern al căștii e format acum din corzi de aramidă care sunt acum singurele elemente ce conectează canalul central de cele două laterale.

Specialized a anunțat în creștere impresionantă a zonei de ventilație cu 20% și a cantității de aer ce pătrunde în cască cu 18%. Rezultatul e o răcorire a capului mult îmbunătățită. Casca vine ca o completare a pantofilor S-Works Vent lansați anul trecut, scopul seriei fiind de a crește performanțele în căldura puternică a verii.

E surprinzător că nu s-a renunțat la sistemul MIPS. S-a păstrat sistemul folosit la Prevail 2, cu multe elemente individuale ce permit o rotire a căștii pe cap cu 10-15 mm în orice direcție.

Elementele de confort ale sistemului sunt fabricate din material ripstop perforat iar tot sistemul, denumit MIPS SL, este în exclusivitate folosit de Specialzied. Aceștia spun că oferă aceiași protecție ca alte sisteme MIPS, obținând chiar și o clasificare de 5 stele de la laboratorul Virginia Tech Helmet Ratings.

Prevail II Vent fine în culorile:

  • Matte Maroon/Glass Black
  • Gloss Metallic White/Gloss Silver
  • Matte/Gloss Black
  • Gloss Sand/Gloss Dopio

Greutatea reală în mărimea M este de 274 g, incluzând senzorul de accident ANGi care are și el o greutate adăugată de 10 g. Acesta este o opțiune de 25$ la achiziția căștii (Sau 50$ ulterior) și detectează accidentele, după care trimite o alertă prin conexiunea Bluetooth și telefon către contactele selectate anterior.

Prețul căștii este de 250$ și este deja disponibilă.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 − 3 =