Acum citesti
Noile roți tubeless de carbon Qurano de la Vittoria

Vittoria_Qurano-Carbon-Clinchers_carbon-tubeless-road-wheelset_Qurano-46C_detail-600x400Vittoria au lansat pe piață în mod oficial noile roți Qurano Carbon Clincher, cu trei versiuni de profil de jantă, acestea având rolul să acopere nevoile pentru roți tubeless de șosea de calitate superioară de la turele zilnice până la concursuri pe vânt puternic. Roțile folosesc carbonul Graphene+ și sunt foarte rapide împreună cu noile anvelope tubeless Corsa Speed cu rezistență mică la rulaj.

Vittoria_Qurano-Carbon-Clinchers_carbon-tubeless-road-wheelset_Qurano-60C-wheel_grey-Corsa-speed-detail-600x338Roțile au fost prezentate atât la Taipei cât și cu ocazia cursei Strade Bianche. Ele au făcut față fără probleme cursei dificile cu porțiuni neasfaltate, chiar dacă au doar anvelope de 23 mm în ofertă, acestea neavând protecție la pene.

Vittoria_Qurano-Carbon-Clinchers_carbon-tubeless-road-wheelset_Qurano-30C-rim-355x600Vittoria_Qurano-Carbon-Clinchers_carbon-tubeless-road-wheelset_Qurano-46C-rim-355x600Vittoria_Qurano-Carbon-Clinchers_carbon-tubeless-road-wheelset_Qurano-60C-rim-355x600Noua gamă Qurano va avea roți cu profil de 30, 46 și 60 mm, ceea ce va asigura flexibilitate pentru orice tip de teren. Materialul Graphene adaugă rezistență și rigiditate, iar greutatea este destul de mică pentru un set tubeless. Modelul de 30 mm cântărește 1460 g, adăugându-se câte 50 g la fiecare model mai profilat, cel de 60 mm având 1560 g. Rămâne de văzut dacă va exista și un model de 84 mm pentru contratimp și triatlon, care să înlocuiască modelul pe baieu existent.

Marea inovație este materialul Graphene+ care este înglobat în rășina carbonului. Acest material permite, spre deosebire de rășina clasică, transmiterea căldurii între fibrele de carbon, acest lucru fiind foarte important la frânare, căldura disipându-se de pe suprafața de frânare scăzând riscul de dejantare accidentală.

Vittoria_Quarano-42-Full-Carbon-Clincher_Tubeless_Graphene-Plus_front-rim-brake-line-detail-297x297Profilul interior de prindere al anvelopei se numește Speedlock și este proiectat pentru a păstra în siguranță anvelopa la locul ei în caz de pană. Scopul a fost de a crea un sistem care să permită oprirea în siguranță în caz de pană, chiar și la viteze mari, fără ca anvelopa să iasă de pe jantă.

Roțile vor fi disponibile din luna mai. Cea mai ușoară dintre ele, Qurano 30C, va avea prețul de 1850 euro pentru un set. Qurano 46C va costa 1950 euro iar 60C 2100 euro. Toate roțile vin cu bandă tubeless preinstalată, dar fără valve, deoarece ei cred că deși tubeless este viitorul, mai există încă mulți care preferă să folosească o cameră. Roțile însă sunt tubeless ready de la achiziție iar valvele speciale sunt disponibile pentru cumpărare.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina producătorului.

Importator pentru România: www.mosionroata.ro

Sursa: bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 11 =