Acum citesti
Noile roți din carbon Hunt 60 Limitless Aero sunt mai aerodinamice și mai rapide

Noile roți de șosea Limitless Aero de la Hunt intră în zona celor cu profil mare, de 60 mm, oferind o opțiune lată și aerodinamică echipelor de World Tour ca Team Qhuebeka ASSOS, dar și pentru amatori. Noile Hunt 60 Limitless Aero Disc sunt o evoluție a proiectului Hunt Aerodynamicist și sunt destinate traseelor mai plate, curselor de triatlon și contratimp, fiind ușor controlabile în condiții cu vânt puternic.

Hunt a dezvoltat și rafinat noul design atât cu software CFD cât și în același tunel aerodinamic folosit de DT Swiss și Swiss Side pentru ultimele lor roți aerodinamice de competiție, rezultatul fiind o nouă formă a jantei care nu a fost obținută doar prin mărirea dimensiunilor celei de pe roțile 48 Limitless, ci are curburi și unghiuri proprii care îi asigură rezistență mică la înaintare la vânt sub diferite unghiuri și stabilitate în orice condiții.

Proiectarea noilor roți a fost condusă de Luisa Grappone, inginer șef pe partea de aero și carbon la Hunt. Noile roți promit rezistență aerodinamică mică și virare ușoară, cu manevrabilitate excelentă la vânt puternic. Roțile rulează excelent și sunt destinate pentru cursele rapide de șosea, triatlon, criterium, dar sunt ușor de întreținut și au un preț acceptabil, ceea ce le face potrivite și pentru sportivii amatori ce vor să își îmbunătățească bicicleta actuală de curse.

Hunt spune că testele făcute în tunelul aerodinamic arată că noile roți 60 Limitless Aero Disc sunt printre cele mai rapide existente. Nu doar că spun, dar pun la dispoziție datele complete într-o prezentare științifică despre proiectarea noilor roți.

Hunt are în continuare obiectivul de a aduce roțile rapide din carbon pe bicicletele mai multor cicliști, la prețuri atractive. Ele nu sunt încă chiar ieftine, dar cu prețuri ce încep de la 1689 Euro noile roți sunt mult mai accesibile ca modelele altor producători.

La fel ca modelul original 48 Limitless Aero Disc și mai recent lansatul 42 Limitless Gravel Disc, noile 60 Limitless Aero Disc folosesc construcția specifică Hunt, prin modelarea materialului de densitate redusă (0.7 g/cm3 față de 1.6 g/cm3 cât au fibrele normale) peste fibrele clasice, permițând astfel obținerea de jante mai late fără un adaos prea mare de greutate.

Noile roți Hunt 60 Limitless Aero Disc au jante profilate din carbon de 60 mm, cu jante hooked de 21 mm lățime internă și 34 mm lățime externă. Hunt spune că acestea oferă cele mai bune performanțe aerodinamice când sunt folosite cu anvelope de 25-28 mm. Motivul pentru care ei păstrează jantele hooked este pentru păstrarea standardelor ETRTO pentru anvelope cu presiune mare, ceea ce înseamnă că roțile pot fi folosite atât tubeless cât și cu anvelope clasice cu cameră.

Jantele sunt legate de butucii Hunt FastEngage 7.5 grade cu 48 de dinți și spițe Sprint din aluminiu cu tragere directă, fiind folosite 20/24 spițe aero eliptice Pillar PSR Wing. Butucii folosesc în mod standard rulmenți japonezi EZO, fiind posibil upgrade-ul la rulmenți CeramicSpeed ce scad 6-9 W din rezistența la înaintare. Sunt disponibili butuci compatibili Shimano HG, SRAM XDR și Campagnolo clasic.

Greutatea unui set complet de roți e 1669 g, ceea ce le face mai potrivite pentru curse și criterium-uri pe plat, în timp ce modelul cu profil de 48 mm și greutatea de 1582 g sunt mai potrivite pentru curse cu cățărări.

La fel ca restul modelelor lor de roți premium din carbon, 60 LAD (Limitless Aero Disc) vine cu garanție Hunt H_Care pe viață la distrugerea prin accident.

Noile roți Hunt 60 Limitless Aero Disc cu profil de 60 mm sunt disponibile deja pentru precomandă, cu livrarea primelor exemplare peste 9 săptămâni, la finalul lui Aprilie 2021. Noile roți au prețul de 1379 Euro cu rulmenți EZO din oțel sau 1689 Euro pentru varianta cu rulmenți ceramici CeramicSpeed. Prețul pare să fie un pic mai mic decât cel al roților de 48 mm Limitless când acestea au fost lansate cu 2 ani în urmă, dar asta poate fi din cauza variației cursului valutar iar în acest moment roțile de 48 mm sunt mai ieftine decât cele de 60 mm pe unele piețe.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + eleven =