Acum citesti
Noile Canyon Lux și Exceed (2022) au fost anunțate

Ieri, Canyon a anunțat lansarea celor două modele de race din gamă, Lux și Exceed, unele dintre cele mai prezente biciclete la competițiile internaționale, cu multe etape de Cupă Mondială sau Europeană câștigate.

Platforma pe care o utilizează modelul LUX este similară cu cea din 2019, când a fost lansată noua versiune, modificările fiind relativ restrânse. Cadrul lui LUX se remarcă prin cinematica eficientă și de altfel dovedită, alături de sistemul Flex-Pivot-Design, care reușește să salveze grame importante. Atât cadrul cât și furca vor ava în continuare o cursă de 100mm, iar geometria rămâne cât se poate de clasică, cu un headtube amplasat la 70 de grade, un chainstay de 435mm și un reach de 435mm pentru dimensiunea M a cadrului.

Varianta de bază, LUX CF6, va costa 2.999 de euro echipată fiind cu o transmisie Shimano SLX cu 12 pinioane și amortizoare Fox din gama Performance. În capătul opus, se află modelul Lux CF SLX 9 Team, oferit pentru 6.199 euro și echipat cu o transmisie Shimano XTR și amortizoare de la Fox din gama Kashima.

Ideea unui cockpit integrat nu este nouă, dar arată tare bine.

Trecem mai departe la hardtail-ul Exceed, disponibil în 3 versiuni distincte cu cadru din carbon. Versiunea de bază, Exceed CF6 are un preț de 2.299 euro și o echipare cu o furcă Fox Rhythm, transmisie Shimano SLX 1×12, pe când modelul de vârf vine cu un preț de 6.699 euro, transmisie Sram XX1 Eagle AXS și o furcă RockShox SID SL Ultimate RaceDay (da, cam lungă denumirea). Nici geometria lui Exceed nu uimește, fiind la fel de conservatoare. Însă, cadrul pune pe cântar doar 835 de grame, o valoare impresionantă dar nu nemaivăzută.

Este livrată și cu dropper, care cântărește doar 390 de grame!
Altă variantă, în culori retro.

via Canyon

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × five =