Acum citesti
Noile biciclete Kross 2016, în România, prin KeroBike

Cu o producție de aproximativ 300.000 de biciclete anual și o capacitate maximă de 1.300 de biciclete pe zi, cei de la Kross se declară cei mai mari producători din Polonia dar și printre cei mai mari din Estul Europei. Compania înființată la începutul anilor 90, a suferit schimbări semnificative în ultimii 25 de ani, iar numele Kross a fost adoptat în anul 2003. De atunci și până acum, polonezii au încercat să ofere un produs de calitate, cu un preț rezonabil, care înglobează majoritatea tehnologiilor noi.

biciclete-kross-kero-8
Noul Soil, o bicicletă pentru All-Mountain cu suspensii de 130mm.

Pentru anul viitor, cei de la Kross vor continua această politică, iar bicicletele de munte vor fi împărțite în 3 clase, în funcție de echipări. Clasa high-end (Level Race) va beneficia de un aspect simplu, compus din una sau două culori, majoritatea cadrelor fiind construite din carbon. Clasa mid-level (Level Sport) va beneficia de două sau trei culori în schema grafică, iar cadrele vor fi construite din aluminiu. Entry-level-ul (Hexagon) va fi oferit doar în trei culori, în funcție de echipare cu roți de 26 sau 27.5 inch. Prețul de intrare pentru modelele din această gamă va fi de 1.330 de lei, vestea bună fiind că acesta nu diferă foarte mult de costul de achiziționare al anului trecut. În ceea ce privește bicicletele pentru fete, din gama LEA, acestea vor avea un preț de pornire de 1.390 de lei, vor beneficia de culori specifice și vor avea roți de 26 sau de 27.5 inch.

biciclete-kross-kero-3
Hardtail-uri din gama Level.

În clasa modelelor Level cu roți de 29 de inch, vor fi disponibile 7 cadre din aluminiu și 5 din carbon, Level Sport și Level Race fiind două noi modele care se bazează pe un cadru din aluminiu. Level B1, cu 24 de viteze este un model complet nou (2.190 lei), iar în ceea ce privește componentele, vom regăsi pe noile Kross și un sistem de transmisie Sram GX, lansat de curând. Toate aceste modele vor avea corespondent și în gama bicicletelor cu roți de 27.5, căci echipările sunt similare, doar diametrul roții fiind cel diferit. Modelul de bază va rămâne Hexagon, cu roți de 26 de inch, echipare cu frâne V-Brake și noi culori pentru cadru.

biciclete-kross-kero-5
Modelul de top pentru Cross Country, dotat desigur cu furcă Rock Shox RS-1.

Kross a prezentat și două noi biciclete full-suspension și un hardtail pentru trasee agresive, însă acestora le-am dedicat un articol separat, pe care-l veți putea citi zilele următoare.

În ceea ce privește cursierele, cei de la Kross vor oferi 9 modele în gama Vento, 4 cu cadru din aluminiu și 5 cu cadru din carbon. Vento 8 și Vento 9 sunt modele complet noi și vor fi echipate cu componente din gama Dura Ace, inclusiv modelul electronic. Vento TR va reprezenta modelul pentru triatlon al polonezilor, acesta curpinzând patru versiuni distincte de echipare, fiind un model complet nou dezvoltat.

kero-prezentare
A 2a zi, am putut încerca unele biciclete, cu nimeni altul alături, decât Robert Mircea Gustav.

biciclete-kross-kero-7 biciclete-kross-kero-6 biciclete-kross-kero-4 biciclete-kross-kero-2 biciclete-kross-kero-1

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + fifteen =