Acum citesti
Noi facilități pentru bicicliști

În ultima săptămână am avut parte numai de vești bune în ceea ce privește viața de biciclist din România. În primul rând, vom avea la dispoziție de acum înainte un spațiu rezervat pentru biciclete, într-unul din vagoanele trenului. Este vorba de un vagon de clasa a doua care va avea amenajat un spațiu pentru 8 biciclete.


Trenurile cu o astfel de facilitate vor pleca din București cu destinațiile Cluj-Napoca, Sibiu, Satu Mare, Brașov sau Budapesta pentru cei care doresc să viziteze capitala sau caută legături către alte orașe importante din Europa. Pentru Budapesta, va trebui să cumperi un bilet suplimentar în valoare de 5 euro. Dacă dorești să călătorești intern cu bicicleta și cu trenul, nu va trebui să plătești nimic.


Vagoanele ce pot primi biciclete vor rămâne în uz până în data de 31 octombrie a fiecărui an, urmând a fi reintroduse în circulație primăvara.


Centre de închiriat biciclete în Cluj


O altă veste bună, pentru clujeni, vine din partea celor de la Ministerul Dezvoltării, care au obținut aprobarea pentru crearea a 50 de puncte de închiriat biciclete. După procesul de înscriere și generarea unui card de membru utilizator se autentifică în sistem și poate utiliza o bicicletă în interiorul orașului. Cel mai interesant aspect este acela, că bicicleta poate fi lasată în oricare dintre cele 50 de puncte de închiriere.


Alături de acest proiect, va fi amenajată și o pistă de circa 40 de km care va asigura legături cu comunele Florești și Apahida.


Surse: adevărul.ro | buzznews.ro


Vezi Comentariu (1)
  • De cam doi ani exista respectivele vagoane. Care sunt in numar de doua. Pleaca dimineata din bucuresti, merg pana la brasov, sunt decuplate si se intorc seara. Noutatea ar fi ca merg mai departe de brasov, daca asa este. Oricum, partea cea mai frumoasa a respectivelor vagoane este ca daca ai bicicleta ai loc rezervat. In limita de 8, desigur.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − seven =