Acum citesti
Nicolai G1 e o bicicletă-transformer de enduro

Nicolai sunt recunoscuți că întind limitele geometriei și ajustabilității bicicletelor lor, dar cu G1 ei duc totul la alt nivel. Ultimul lor model de enduro permite alegerea între roți de 27.5 sau 29, dar permite și alegerea lungimii chainstay-urilor, înălțimii monoblocului și a unghiului furcii cu câțiva ”mutators”. Bineînțeles că se poate schimba și cursa suspensiei.

Majoritatea posibilităților de conversie provin de la elemenții numiți ”mutators” care se regăsesc la legătura dintre chainstay și seatstay dar și la prinderea basculei suspensiei de seatstay. La chainstay-uri, Mutator-ul permite modificarea lungimii putând fi folosite 3 lungimi diferite de Mutator (33, 41 și 47 mm). Astfel se poate modifica lungimea chainstay-ului pentru cei cu un cadru mai mic, dar permite și celor cu cadru mare să folosească stay-uri mai lungi de la început.

Un concept similar e folosit la prinderea basculei suspensiei, cu un Compression-Strut-Mutator în lungime de 3.5, 6.5, 10, 12 sau 15 mm. Acesta deschide o grămadă de posibilități pentru dimensiuni diferite de roți și de amortizoare, acesta fiind motivul pentru care Nicolai recomandă ca modificările să fie făcute doar de un specialist. Folosirea unor combinații greșite poate provoca daune serioase.

Toate acestea fac parte din conceptul Nicolai Geometron care se bazează pe pipe scurte, reach mare, unghiuri abrupte ale seat-tube-ului și wheelbase mare.

Pe bascula propriuzisă există două puncte de montaj ce permit o cursă de 162 sau 175 mm a suspensiei spate. Toate componentele sunt prelucrate CNC iar cadrul e fabricat din aluminiu 7020-T6 extrem de rezistent, în Germania.

Cadrul include un amortizor cu arc special pentru G1 de la EXT. Acesta e pe sistem metric și are o lungime de 230×65, oferind răspuns excelent la denivelări mici și o calitate foarte bună a rulajului.

G1 va fi disponibil în echipări cu roți de 27.5 sau 29. Prețul pentru un cadru simplu, fără amortizor, începe de la 2699 Euro iar amortizorul EXT mai adaugă 950 Euro, existând și opțiunea unui amortizor Fox la 799 Euro. Prețul bicicletelor complete începe de la 5.999 Euro.

Mai multe informații se găsesc pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + three =