Acum citesti
Myth Cycles din Colorado a lansat modelul de trail cu roți de 29 și cursa de 140 mm Zodiac

Myth Cycles, un producător de cadre din oțel personalizate și semi-personalizate din Durango, Colorado, a lansat primul său model de MTB full suspension. Zodiac este un MTB cu roți de 29 și cu o suspensie single-pivot cu cursa de 140 mm. Momentan cadrul e disponibil doar în mărimi între S și L, urmând să apară și versiuni XL și XXL.

Myth Cyclez Zodiac e un MTB cu suspensie single-pivot cu un aspect foarte interesant, datorită basculei triplu-triangulată care are rolul de a rigidiza spatele de 444 mm al bicicletei.

Chiar dacă Zodiac e construit în jurul unei platforme single-pivot, Myth Cycles spune că e posibilă folosirea atât a amortizoarelor pe aer cât și pe arc, datorită poziționării eficiente a pivotului superior.

Design-ul furcii de prindere a amortizorului o poziționează în spatele pivotului principal, ceea ce face ca raportul suspensiei să crească odată cu înaintarea în cursă. Myth Cycles spune că astfel se obține cel mai bun echilibru între sensibilitatea la obstacole mici și evitarea atingerii capătului cursei.

Chiar dacă standard bicicleta e echipată cu suspensie de 140 mm dată de un amortizor de 210 mm x 55 mm, un amortizor cu cursa mai mică, de 210 mm x 50 mm, poate fi folosit pentru a scădea cursa roții spate la 128 mm.

Împreună cu prinderea amortizorului ce poate fi înlocuită pentru a coborâ spatele cu 12 mm, acestea oferă rider-ului posibilitatea de a regla bicicleta în funcție de propriul stil de utilizare.

Se poate spune că Myth Cycle Zodiac e un bike de trail destul de progresiv dacă e să ne luăm după geometrie. Unghiul furcii e de 65 de grade iar cel al tijei de șa e de 76 de grade, reach-ul fiind generos, de la 440 mm în mărimea S până la 482 mm în mărimea L, valori mari pentru un MTB cu roți de 29.

Lungimea chainstay-urilor e egală la toate mărimile de Zodiac, fiind de 444 mm, care face cadrul S să fie foarte stabil. Monoblocul e cu 20 mm mai jos decât dropout-urile, la o înălțime de 350 mm. Doar mărimile S-L au intrat în producție, însă sunt promise și modele XL și XXL.

Înlocuirea prinderii înalte a amortizorului cu cea joasă coboară monoblocul cu 8 mm și modifică unghiul furcii și al tijei cu aproximativ 0.5 grade.

Myth Cycles Zodiac e fabricat din tuburi de oțel de aviație 4130, trase după profile secrete și adaptate la fiecare mărime. Tuburile sunt sudate, îmbinarea fiind vizibilă la joncțiunile toptube-ului și downtube-ului cu headtube-ul. Dacă tuburile sunt provenite de la producători străini, headtube-ul, zona monoblocului și dropout-urile sunt produse în SUA de Paragon Machine Works.

Zodiac folosește un monobloc filetat BSA de 73 mm, headtube de 44 mm, tijă de șa de 31.6 mm, rutare internă pentru tija dropper și are prindere de etrier post-mount pentru disc de 180 mm. Folosește butuc spate Boost de 148×12 mm și are spațiu pentru anvelope de maxim 29×2.5.

Zodiac e prima încercare Myth Cycles de a intra în lumea MTB-urilor full suspension, până acum având în colecție doar MTB-uri hardtail, tandemuri, biciclete all-road și fat bike-uri.

Eric Tomczak, fondatorul Myth Cycles spune că majoritatea clienților își doresc produse simple și fiabile, ceea ce au și primit cu hardtail-urile produse ani de zile. Noua bicicletă continuă același principiu. Bicicleta este pentru cei ce vor un model excelent de trail și își dorescă să facă doar întrețineri simple periodice la aceasta, fără să se teamă că bicicleta se va uza. Brațele adaugă multă complexitate și greutate cadrului, iar realitatea este că se poate obține un comportament excelent dintr-un design simplu, mai ales folosind noile amortizoare moderne.

Primul lot mic de cadre Myth Cycles Zodiac vor fi gata în mijlocul lunii mai 2021. Precomenzile pentru acest lot încep pe 1 februarie, fiind nevoie de un avans nereturnabil de 800$. Prețurile încep de la 2599$ pentru cadrul fără amortizor, dar vor fi disponibile și echipări complete începând cu 5999$.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − nine =