Acum citesti
Multitool ascuns în ax de la Industry Nine

industry-nine-matchstix-multi-tool-enduro-s-road-tubeless-wheels-rims-275-fat-hed-big-rigInterbike-2016-505O trusă de scule e indispensabilă, iar producătorii fac eforturi mereu să găsească metode să le facă din ce în ce mai compacte sau mai ascunse în bicicletă în diverse locuri. În tubul furcii, în ghidon, în interiorul cadrului, am văzut multe idei. Industry Nine vine cu una foarte compactă: în axul thru!

Axul Matchstix este astfel, pentru cei care au așa ceva la bicicletă, o soluție la îndemână în cazul unei probleme mecanice pe traseu.

industry-nine-matchstix-multi-tool-enduro-s-road-tubeless-wheels-rims-275-fat-hed-big-rigInterbike-2016-504Problema mare a fost fixarea clapetei de ax, clapetă care reprezintă de fapt și corpul cheii pe care se atașează biții. Soluția finală plasează permanent cheia imbus de 5 mm pe aceasta, ea fiind fixată pe ax cu ajutorul unui sistem foarte strâns de garnituri, care fac pierderea sa aproape imposibilă.

industry-nine-matchstix-multi-tool-enduro-s-road-tubeless-wheels-rims-275-fat-hed-big-rigInterbike-2016-507Pe cealaltă parte este introdus în ax tubul ce conține biții, un link rapid de lanț dar și alte trucuri interesante.

industry-nine-matchstix-multi-tool-enduro-s-road-tubeless-wheels-rims-275-fat-hed-big-rigInterbike-2016-509În interiorul mânerului se află un vârf de cheie de lanț, acționat cu bit-ul de 3 mm din interiorul suportului de biți. Cheia de lanț astfel montată este compatibilă cu toate tipurile de lanț. Capătul suportului de biți poate fi folosit ca și cheie de valvă. Mânerul are și o fantă ce poate fi folosită ca și cheie de spițe.

Momentan axul Matchstix va fi disponibil pentru furcile Fox și RockShox, în versiuni pentru ax Boost și normal. În viitor vor fi oferite și alte variante. Prețul este de 50 USD pentru ax fără scule, kit-ul complet ce include imbus de 3, 4, 6 mm, torx T25 și T30 și cap drept de șurubelniță având prețul de 160 USD. Pot fi transportați 4 biți la alegere dintre aceștia. Mânerul cu cheie de lanț inclusă este disponibil în 11 culori separat, la prețul de 120 USD.

Complet echipat, axul de 15×100 mm are greutatea de 104 g, cu 30-40 g mai greu decât un ax Maxle QR simplu. Produsul va fi disponibil începând cu 12 octombrie.

Pentru mai multe informații vizitați pagina producătorului.

Informații preluate de pe bikerumor.com

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + 20 =