Acum citesti
Multe noutăți în colecția Banshee pentru 2016

Banshee și-a revizuit destul de mult colecția de biciclete pentru sezonul 2016. De la modelele hardtail până la cele de DH, toate cadrele lor de aluminiu au o geometrie îmbunătățită, o greutate mai mică, o rigiditate mai mare și loc pentru anvelope mai groase. Mai mult, pe site-ul lor au posibilitatea de a studia fiecare bicicletă în parte modelată 3D.

Banshee_LegendModelul cel mai impresionant este Legend, o bicicletă de DH cu cursa suspensiei de 205 mm. Cadrul din aluminiu 7005 hidroformat a fost modificat pentru roți de 27.5. Brațele suspensiei au fost și ele reproiectate pentru roțile mai mari și mai performante. Chiar și cadrul este confecționat din tuburi mai rigide și cu suduri mai ușoare.

Banshee_Darkside_completeModelul dedicat pentru bikepark Darkside este destul de nou în gamă, așa că nu a suferit prea multe modificări. Practic multe dintre modificările de pe celealalte biciclete provin de la acest model cu cursa de 180 mm. Totuși, a fost regândită rutarea cablurilor pentru a se mișca mai puțin odată cu suspensia, având și o prindere pentru amortizor redesenată și cu câteva grame mai ușoară.

Banshee_RuneModelul de enduro Rune cu cursa de 160 mm are geometria modificată serios, trecând și el la roți de 27.5, deși se pot monta în continuare și roți de 26 dacă se dorește. Toate cadrele au toptube-ul mai lung, un unghi al furcii mai alungit cu jumătate de grad și un unghi al tijei de șa mai înclinat cu 0.5-1 grad (în funcție de mărimea cadrului), de asemenea toptube-ul este poziționat ceva mai jos. De asemenea, a fost introdusă o prindere demontabilă ISCG.

Banshee_SpitfireModelul Spitfire cu cursa de 140 mm a suferit aceleași modificări ca și Rune, fiind disponibil cu roți de 27.5 dar compatibil și cu cele de 26. Au fost aplicate aceleași modificări ale geometriei și primește de asemenea prindere ISCG.

Banshee_Prime_29erModelul Prime cu cursa de 135 mm și roți de 29 are și el o geometrie modificată pentru un comportament mai agresiv. Toptube-ul este mai lung iar unghiul furcii mai lăsat cu 0.5 grade. A fost modificată rutarea cablurilor, primește prindere ISCG, toptube-ul este poziționat mai jos iar prinderea amortizorului este mai mică. A fost făcut loc pentru anvelope 29×2.5, ceea ce permite acum și montarea de roți cu anvelope 27.5+.

Banshee_PhantomModelul cu cursă scurtă de 105 mm și roți de 29 Phantom suferă modificări minore: prindere ISCG, rutarea cablurilor modificată și prinderea amortizorului reproiectată.

Banshee_ParadoxModelul hardtail cu roți de 29 Paradox este adaptat pentru anvelope mai late și este acum compatibil și cu anvelope 27.5+.

Bicicletele sunt toate disponibile deja pe piață. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Sursa: bikerumor.com