Acum citesti
Orange îmbunătăţeşte noile 324RS şi Alpine 160 cu roţi de 27.5”

Pentru 2015 Orange a decis că a venit vremea să instaleze roţi mai mari pe bicicleta 324RS pentru downhill şi pe Alpine 160 pentru all-mountain. Noul cadru din aluminiu 6061 al bicicletei 324RS menţine shock-ul acolo unde era şi înainte, în downtube, loc despre care Orange spune că le permite să amplaseze pivotul în precisă relaţie cu transmisia pentru o senzitivitate extrem de bună a suspensiei la denivelările mici. Compania spune că acest sistem face ca suspensie să poată fi reglata mai uşor decât în cazul designului cu mai mulţi pivoţi, lucru benefic pentru cicliştii amatori care nu dispun de mecanici care să le regleze bicicletele cu ocazia fiecărui concurs. Cursa spate a suspensiei bicicletei 322 a scăzut de la 200 la 190mm.

Însă noutatea principală este trecerea la roţile de 27,5 inch şi faptul că redesenarea cadrului a însemnat scăderea înălţimii BB-ului care acum stă mai jos. Orange spune că acest lucru imprimă bicicletei o stabilitate mai bună pe secţiunile rapide de traseu şi mai multă încredere pe viraje.

Noua basculă spate împărţită în două a modelului 324RS (design pe care îl întâlnim şi pe Alpine 160) reduce greutatea sa şi măreşte rigiditatea. Compania a mărit de asemenea carcasa BB-ului la 83mm folosind şi ax spate de 150mm pentru a minimiza răsucirea torsională. În ciuda acestor modificări noul cadru este cu aproximativ 200g mai uşor decât modelul 322.

Orange-324Orange 324RS este disponibilă doar sub formă de cadru sau cu echipări „custom” cum ar fi cockpit Kore, frâne Sram Guide RS, roţi Halo Chaos şi anvelope Schwalbe Magic Mary, angrenaj Truvativ Descendant, schimbător spate Shimano Zee. Pentru suspensie poţi alege între Rockshox sau Fox, preţurile începând de la 6.625$ în sus pentru întreaga bicicletă.

Orange Alpine 160 pentru all-mountain a trecut şi ea la roţile de 27,5 inch, cadrul fiind la rândul său finisat pentru a deveni mai performant. Suspensia rămâne în mare parte neschimbată cu ai săi 160mm. Bicicleta este însă atât de bună şi la coborâre încât Orange a folosit pe ea rideri de nivel mondial în timpul testărilor pe prototip.

Orange-alpine-160-02Noua Alpine 160 cu cadru din aluminiu 6061 are acum o parte frontală mai lungă obţinându-se un ampatament mai mare. Acest lucru ajută nu doar la îmbunătăţirea stabilităţii la viteză mare însă permite riderului şi să stea mai în faţă într-o poziţie mai agresivă în timpul urcărilor. Partea bună este că bicicleta vine din fabrică cu pipă scurtă de 35mm care asigură o manevrabilitate bună şi ghidon lat de 800mm.

Orange-alpine-160-01Noul cadru dispune acum de ghidare internă a conductei tijei de şa Rockshox Reverb Stealth. Din echipare fac parte şi furca Rock Shox Pike RCT3 Solo Air 160mm, shiftere Shimano XT, schimbător spate Zee şi transmisie 1×10 cu chain guide MRP. Preţurile încep de la 5.995$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + eleven =