Acum citesti
Discurile de frână ceramice şi din carbon Scappa

Scappa este o companie italiană care produce cadre şi alte piese din carbon pentru bicicletă. Noile discuri ceramice din carbon Pagaso folosesc un corp din fibră împletită din carbon la care s-au adăugat inserţii ceramice. Potrivit producătorului această combinaţie le face să fie mai uşoare şi mai performante decât tradiţionalele discuri de frână din oţel sau aluminiu cu oţel.

Scappa Pagaso discuri frana carbon ceramic 1

Carbonul din care sunt fabricate aceste discuri rămâne „funcţional” până la o temperatură de 280 grade rămânând mai rece în comparaţie cu discul metalic. Inserţiile ceramice (partea albă din poze) sunt acolo pentru frecare, pentru a crea o suprafaţă utilă de frânare.

Discul de frână de 180mm are doar 81g în comparaţie cu un disc Shimano XTR IceTech de 160mm care are 138 grame sau IceTech Freeza, tot de 160mm, care are 142gr. Însă greutatea redusă este dor jumătate din poveste întrucât compania spune că şi frânarea este mai bună.

Culoarea albă din imagini se va schimba odată ce discurile vor fi folosite, iar recomandarea producătorului este să se folosească plăcuţe sinterizate de frână întrucât cele cu răşină se uzează prea repede.

Scappa Pagaso discuri frana carbon ceramic 2

Produsul există pe piaţă deja de aproximativ 8 luni, iar compania susţine că le vinde aproape la fel de repede cum le produce. Dacă le doreşti în acest moment va trebui să aştepţi în jur de 8 săptămâni. Preţurile sunt de 280 euro pentru discul de 140mm, 300 euro pentru 160mm şi 320 euro pentru discul de 180mm.

Există şi disc de 203 mm însă Scappa spune că forţa de frânare este atât de mare încât majoritatea furcilor nu fac faţă. Acestea trebuie folosite doar cu furci cu braţe de 36mm.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + twenty =