Acum citesti
MTB Skills and Boot Camp, Level 1, 12-14 aprilie la Câmpulung Muscel, o experiență MTB imersivă

Dacă îți dorești să te pui la punct cu tehnica MTB la început de sezon, ai toate motivele să participi la MTB Skills and Boot Camp Level 1.

Tabăra se adresează tuturor ciclistelor și cicliștilor care participă la curse MTB sau care iau în serios acest hobby, pregâtindu-i pentru toate provocările caracteristice unui concurs de XCO sau Maraton, inclusiv cele caracteristice turei lungi.

Singura cerință este să ai o bicicletă MTB în stare bună de funcționare, voie bună și capacitatea de face față unei diferențe de nivel de câteva sute metri pe zi. Tabăra nu se adresează doar racerilor ci tuturor celor care își doresc un weekend imersiv MTB, care îi va face să pedaleze mai fluid și mai în siguranță.

Tabăra este concepută în mod special pentru adulți și experiența de un deceniu ne permite să ne asigurăm că fiecare participantă sau participant va pleca acasă mai sigur pe sine și pe relația cu bicicleta.

Pentru aceasta am pregătit o serie de exerciții progresive ca dificultate, explicațiile potrivite, bazate și pe mai mulți ani de studiu a posturii și lucrul cu corpul și emoția umană. Știm ce înseamnă să îți dorești să progresezi, care sunt riscurile și capcanele și cum să dozăm progresul, pentru ca acesta să se facă în siguranță.

De aceea, chiar și dacă ești adult, îți vom arăta care sunt pașii pentru a învăța tehnici precum wheelie, manual, bunny-hop, cum să dai dropuri și să abordezi o săritură în siguranță. Este foarte puțin probabil să te întâlnești  cu aceste elemente la marea majoritate a curselor de MTB clasic, dar ele îți vor fi utile în îmbunătățirea relației cu bicicleta.

Desigur, „grosul” taberei este concentrat pe urcări, coborâri, viraje, frânare, poziționare pe bicicletă, tehnică de pump-track, abordate sub formă de seminarii separate, iar apoi integrate, pe cărările de pe Ciocanu. Astfel, vei deveni mai fluent(ă) pe bicicletă și vei descoperi că poți să fii mai mult pe bicicletă decât credeai.

Totodată, suntem pregătiți să îți răspundem atât la „De ce-ul” de ordin fizic al manevrării bicicletei, ne referim la știința fizicii, dar și al felului în care este indicat să te folosești de corpul tău pentru a controla bicicleta cu adevărat.

Dacă ți se pare prea pretențios ce spunem, ei bine, varianta simplă este că nu vei mai cobori pe lângă bicicletă la concursuri. Sau nu vei mai fi copleșit(ă) pe coborâri. Sau dacă nici o variantă nu se aplică, vei fi mai rapid(ă) fără a-ți risca sănătatea.

Desigur, totul se întâmplă în peisaje de vis, pe care nu ai cum să le uiți prea curând, alături de oameni care au aceeași pasiune: mountain biking-ul.

Prețul taberei este de 1.250 de lei/persoană. Pachetul include:

– coaching MTB timp de trei zile, feedback consistent si personalizat;

– 2 nopti de cazare cu mic dejun;

– acces la toate facilitatile Casei Freerider.ro – pump track, bike-wash, Wi-Fi, parcare si, in caz ca apare o problemă mecanică, la un atelier complet utilat cu scule;

 învioarare matinală, rutine de stretching si de mobilizare articulară;

– pentru orice curiozitati ai avea legate de nutritie, iti sta la dispozitie nutriționist sportiv Roxana Sandu Radu;

– ateliere de wheelie, manual si bunny-hop, cu progresii realiste, pe înțelesul fiecărui adult. Grup de sprijin, cu follow up și feedback pentru clipurile trimise, de-a lungul sezonului;

– o sumedenie de fotografii și filmulete cu tine in actiune plus un video al taberei

Pentru înscrieri și detalii: [email protected], 0745-083.191

Feeback participante și participanți:

Mulțumim pentru experiențele memorabile, am învățat destule în trei zile și le vom aplica cât mai des” – Alex, Bran.

M-am simțit foarte bine în tabără și simt că am progresat foarte mult” – Adi, București

Am fost la concurs la Topoloveni și e clar că am pedalat la alt nivel după tabăra de la Câmpulung. M-am simțit puternică și nivelul de încredere în mine pe bicicletă a crescut considerabil” – Luminița, Râmnicu Vâlcea.

Cu o experiență de peste un deceniu la pedale și sute de curse de MTB, șosea, ciclo-cross, enduro și downhill, Marc Sandu este antrenor personal certificat Level 1 și 2, antrenor Postural Alignment și bike park coach certificat în Leogang, Salzburg.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 13 =