Acum citesti
Mondraker Grommy – eBike fără pedale pentru copii

Cu siguranță această bicicletă e ceva fantastic și distractiv! Noua Mondraker Grommy e o bicicletă electrică pentru copii, de tipul balance bike, fără pedale. E greu de zis unde s-ar putea încadra acest produs, dar Mondraker îl numește e-balance bike și are rolul de a stârni interesul copiilor în ciclism și mai ales în e-ciclism.

Adevărul e că această apariție nu e după niciun criteriu o bicicletă, e din toate punctele de vedere o motocicletă electrică. Dar va fi distractivă pe poteci…

Grommy nu va învăța copiii că trebuie pedalat pentru a deplasa bicicleta. Pentru asta ei vor trebui să treacă la biciclete adevărate. Ideea e de a face copiii să se îndrăgostească de mersul pe două roți și poate și de puțină adrenalină.

Mondraker spune că Grommy e prima bicicletă electrică fără pedale de la o marcă serioasă de MTB-uri, deoarece mai există tot felul de scootere electrice ieftine prin supermarket-uri. Cu experiența lor în MTB, Mondraker promite calitate ce va face față abuzurilor copiilor și un nivel de detalii și design ce va inspira noua generație de rideri să își crească pasiunea și îndemânarea.

Majoritatea părinților s-au convins de utilitatea bicicletelor fără pedale ca prim pas în învățarea mersului pe bicicletă încă de la vârste foarte fragede. De asemenea se formează și deprinderea frânării cu mâna. Mondraker s-a gândit să ducă experiența la alt nivel, cu o accelerație rotativă și cu asistența unui motor a cărui viteză poate fi reglată de părniți. Astfel Grommy poate accelere primii pași în ciclism, în special pe offroad, copiii bucurându-se de experiența mountain bike-ului mult mai repede.

Pentru asta, ei au electrificat două mărimi pentru bicicleta fără pedale Grommy, cu roți de 12 sau de 16. Ambele au un motor central de 250 w cu o transmisie cu lanț închisă, ce transmite cuplul la roata din spate.

O baterie cu demontare rapidă și cu încărcare performantă, de 80 Wh/4Ah, oferă o autonomie de 40-60 de minute, încărcarea completă durând 60 de minute. Componentele electronice sunt protejate conform normei IPX-4, adică la stropirea cu apă, dar bicicleta trebuie să fie ferită de treceri prin apă ce ajunge la nivelul motorului.

Modelele Grommy sunt construite din aluminiu 6061 Superlight Mondraker și au furci conice, prindere post mount de etrier pentru disc de 140 mm cu frâne Tektro moecanice, rutare internă a cablurilor, cuvete interne și anvelope late de 2.25 Vee Crown Gem. Bicicleta electrică e dotată cu un spațiu pentru pus piciorul, construit din materiale compozite.

Per total, Mondraker a dotat Grommy cu componente adevărate de MTB: ghidon riser, pipe de 30 mm, tijă de șa de 27.2 mm, toate în mărimi adaptate copiilor, pentru a-i face pe aceștia să se simtă bine. Mondraker nu a dat detalii despre geometria Grommy, dar spune că are aceiași geometrie Forward folosită și la MTB-urile lor adevărate, așa că probabil sunt lungi, joase și cu unghi mic al furcii.

Ambele Grommy au aceleași trei moduri de propulsie ce reglează nivelul de asistență disponibil, totul la atingerea unui deget, păstrând și viteza în limitele stabilite. Primul mod, Balance, are o viteză maximă de 8.1 km/h, modul Fun urcă la 12.1 km/h iar modul Advanced ajunge la 17.7 km/h, destul de aproape de limita de asistență a unui eMTB de adulți – 25 km/h.

Mondraker spune că maneta rotativă de pe partea dreaptă a ghidonului include un buton de selectare a mondului de funcționare și un afișaj pentru nivelul de încărcare a bateriei, așa că va fi greu pentru părinți să țină copiii sub control. Dar asistența poate fi oprită de la un buton și până la urmă bateria poate fi scoasă cu totul, pentru ca bicicleta să fie folosită normal, fără asistență.

Grommy e disponibilă în două mărimi – 12 inch pentru copii de 3-5 ani (înălțimea șeii între 37-47 cm) și 16 inch pentru copii de 5-8 ani (înălțimea șeii de 43-58 cm), fiind proiectate pentru a face trecerea copiilor spre MTB-urile adevărate. eMTB-urile nu sunt ieftine iar Grommy nu fac excepție: prețul începe de la 750 Euro pentru modelul cu roți de 12 și e de 800 Euro pentru cel cu roți de 16.

Ambele moto-biciclete sunt destul de ușoare pentru un eBike, având 7.5 kg în versiunea de 12 și 8.5 kg în cea de 16, ceea ce le va face să fie foarte distractive. Părinții trebuie să știe că ambele au o limită de greutate de 40 kg pentru utilizator, așa că ele sunt doar pentru copii!

Grommy vor fi disponibile din 22 iulie la distribuitornii Mondraker. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − 3 =