Acum citesti
Mondraker F-Podium e full suspension și are 8.5 kg

Mondraker, companie care de câteva luni este reprezentată și în România, se pare că avea în lucru de ceva vreme un proiect spectaculos. Ceva foarte ușor și fabricat în Germania. După luni de speculații, au apărut în sfârșit primele imagini cu prototipul F Podium iar așteptarea se pare că a meritat.

Se pare că e aceiași bicicletă care a fost văzută și la echipa Primaflor Mondraker XC Racing Team, dar este prima dată când a fost prezentată oficial. F Podium RR SL va fi un model de XC cu cursa de 100 mm și cu un cadru impresionant care va aduce un nivel superior de prelucrare a fibrei de carbon în lumea MTB-ului.

Nu se știe încă exact cine va fi producătorul cadrului, dar s-a anunțat că este vorba de a doua mare companie de prelucrare a carbonului din lume, care produce componente și pentru Boeing, Porsche sau BMW. O privire mai atentă pe downtube sugerează însă că producătorul este 3C Composite Company.

În mod clar, proprietarii firmei producătoare au contactat Mondraker cu intenția de a produce cea mai bună și mai ușoară bicicletă full suspension de pe piață, fiind prima bicicletă produsă de aceștia. După greutatea de puțin peste 8.5 kg a prototipului prezentat fără pedale, se pare că nu sunt departe de adevăr.

F Podium folosește același tip de suspensie ca restul modelelor Mondraker, dar cadrul va avea o cinematică ușor mai orientată spre performanță la pedalat, fiind destinat competițiilor de XC.

Până acum au fost produse doar 10 biciclete dintre care 7 au fost trimise echipei sportive pentru teste. Mondraker speră ca modelul final să fie în producție în 2019, dar există șanse să fie totuși un model 2020. Evident, prețul nu va fi unul foarte accesibil, fiind anunțată o sumă de 11.000$.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − six =