Acum citesti
Modelul de DH Antidote Darkmatter High Pivot trece la roți de 29 și cursă de 190 mm, cu opțiune mullet și cursă de 200 mm

Cum în ultima vreme roțile de 29 domină cursele de DH din Cupa Mondială, producătorul polonez de MTB-uri din carbon Antidote a decis că e timpul ca și modelul lor de top de DH să treacă la acest standard. Antidote Darkmatter 29 este ultimul model lansat de aceștia, înlocuind modelul anterior cu roți de 27.5, dar păstrând suspensia cu pivot despărțit cu poziționare superioară, precum și estetica extravagantă pentru care sunt cunoscute modelele Antidote. Cadrul începe de la prețul de 4999 Euro, cu mai multe opțiuni și tipuri de amortizor disponibile.

Antidote Darkmatter 29 a fost proiectat pentru a folosi amortizoare cu arc, deși poate fi utilizat și cu amortizoare pe aer.

Cea mai mare modificare la noul Antidote Darkmatter este trecerea la roțile de 29, dar lucrurile nu se opresc aici. Dacă modelul de 29 are o suspensie spate de 190 mm, există un braț de suspensie opțional care scurtează spatele pentru a-l optimiza pentru roți de 27.5, crescând și cursa la 200 mm, identic cu cea a furcii. Bicicletele complete sunt disponibile doar în versiunea cu roți de 29, conversia la mullet având un cost suplimentare de 199 Euro. Cadrul însă poate fi cumpărat în oricare din cele două versiuni, 29 sau mullet, cu rulmenți pedalier pressfit sau filetați, la alegere.

Dacă modelul anterior Antidote Darkmatter 27.5 era disponibil doar în mărimile M și L, noul Darkmatter 29 adaugă și XL la listă, cu un reach ce ajunge la 505 mm.

Odată cu roțile mai mari, bicicleta devine mai lungă: mărimea L are un reach de 475 mm, 449 mm din spate în centru, unghiul furcii de 63 de grade și o distanță între roți de 1287 mm. Unul dintre cele mai importante atuuri a acestei biciclete este platforma suspensiei și modul în care aceasta permite amortizorului să stea foarte jos, aducând centrul greutății în apropiere de axul pedalierului.

Amortizorul de pe Darkmatter nu se rotește în timpul cursei. Asta aduce o sensibilitate mai bună și un stress redus pe bucșe și rulmenți, prelungind viața acestora. Antidote spune că poziționarea este foarte favorabilă pentru un stress redusc în cadru și în downtube.

Cu pivotul inferior ce se deplasează concentric în jurul pedalierului, bicicleta are o mișcare a axului spate în spate, bicicleta devenind mai lungă odată cu compresia suspensiei. Acest lucru e mai pronunțat în configurația mullet, unde bicicleta se lungește cu 26 mm, în timp ce cu roți de 29 aceasta se lungește cu 20 mm.

Pentru a elimina forțele nedorite din transmisie ce pot acționa asupra suspensiei, e necesară o rotiță suplimentară de tensionare care să ruteze lanțul pe deasupra pivotului superior. Structura genreală e numită de Antidote Noster Kinetics. Inginerii de la Antidote spun că Darkmatter răspunde foarte bine la pedalat, cu un anti-rise de 100% și are un feedback slab în pedale, bicicleta fiind stabilă mereu, indiferent de teren.

Antidote spune că suspensia are o cinematică inspirată de cea a motocicletelor de motocross, cu un raport foarte progresiv, perfect pe traseele rapide și foarte solicitante.

Cadrul Antidote Darkmatter cu amortizor Ohlins TTX 22 pe arc are un preț de 5999 Euro, greutatea cadrului în mărimea L fiind de 3.35 kg, incluzând toate protecțiile de cadru.

Antidote sunt foarte încântați de procesul lor de fabricație a cadrelor din carbon și de sistemul care ține toate piesele cadrului unite. Noua Darkmatter 29 are un cadru din carbon ranforsat cu Kevlar și Vectran. Brațele suspensiei și triunghiurile față și spate sunt conectate prin pivoți din titan, prinși cu șuruburi din aluminiu aerospațial.

Spre deosebire de multe modele de DH, Darkmatter 29 are un ax spate Boost de 148 mm. Acesta, în combinație cu distanța din centru la axul spate de 449 mm și cu forma unică a stays-urilor, oferă spațiu pentru anvelope de până la 2.6. Alte elemente remarcabile ale cadrului sunt brațele din aluminiu 7075 T6 anodizat prelucrat CNC ce pivotează pe rulmenți MAX LLU, o prindere ISCG 05 pentru ghidaj și protecție de lanț și un adaptor dedicat pentru frână Flat/PM de 203 mm. Bicicleta are o linie a lanțului de 57.2 mm, compatibilă cu angrenajele SRAM și Shimano, cu o dimensiune maximă a foii de 36T pe modelul 29 și de 34T pe cel mullet.

Versiunea de top Antidote Darkmatter 29 are un preț de 10.499$ și vine echipată cu furcă Ohlins DH38 m.2, amortizor TTX 22, transmisie SRAM X01 DH și roți din carbon Industry Nine Grade 300. La un preț ceva mai mic, de 9999 Euro, bicicleta e echipată cu aceleași roți dar cu furcă FOX 50 și amortizor EXT ARMA Lok V3 pe arc.

Cadrul cu colierul de șa și axul spate are prețul de 3999 Euro, iar în combinație cu amortizor, pachetul are următoarele prețuri:

  • Darkmatter & EXT Arma V3 – €5,899
  • Darkmatter & Ohlins TTX 22 – €5,999
  • Darkmatter & FOX40 & EXT ARMA Lok V3 – €6,999
  • Darkmatter & Ohlins DH38 m.2 & TTX 22 – €7,299

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 3 =